ISUBÜ’lü Prof. TMMOB’nin Yönetimine Seçildi

ISUBÜ’lü Prof. TMMOB’nin Yönetimine Seçildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2020 18:07
ISUBÜ’lü Prof. TMMOB’nin Yönetimine Seçildi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yılmaz ÇATAL Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Prof.Dr.Yılmaz ÇATAL “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 7303 sayılı Yasa, 66 ve 85 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle değişik 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. T.C. Anayasasının 135. maddesine göre TMMOB tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. 24 meslek odasını bünyesinde bulundurmakta olup, yaklaşık 580 bin meslek mensubu üyesi vardır. Yaklaşık 18 bin üyesi bulunan Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin üye olduğu Orman Mühendisleri Odası Genel Kurulunda TMMOB yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Bu süreçte aslında önemli bir sorumluluğu üzerimize aldım. Şu an 45. Dönem TMMOB yönetim kurulu iş başında olup, pandemiden dolayı yeni yönetim kurulu oluşmaya biraz geç kalmıştır. 2020-2022 yıllarını kapsayacak olan TMMOB 46.dönem yönetim kurulu için ilk seçilen yönetim kurulu üyesi oldum” dedi.

Çatal: “Darbelerden şikayet eden bir grubun, darbe ile oluşturulmuş bir yasanın arkasına sığınması kabul edilemez”
Prof.Dr.Yılmaz ÇATAL “TMMOB ile ilgili yasal düzenlemeler medyada yansımakta ve nihai olarak taslak yeni bir yasal düzenleme mevcuttur. Biz de bu yasal düzenlemenin karşısında olmadan, tüm üyelerin tercihleri ile nisbi temsil edilme ile oda yönetimlerinin yönetilmesini istiyoruz. Çünkü, darbe yasaları ile oluşturulmuş, yönetimi elde eden grubun ayrıcalıklı olarak orada ömür boyu kalmasını sağlayıcı bir TMMOB yasası vardır. Darbelerden şikayet eden bir grubun, darbe ile oluşturulmuş bir yasanın arkasına sığınması kabul edilemez ve değişimden, yenilikten tarafa olacağız. Bu konuda yasama organlarımızın çalışmalarına aktif katılmak ve demokratik düzenin teşkili için elimizi taşın altına sokmamız gerekir. Şuan odalardaki seçim sistemi ile haksız rekabet olmakta, demokratik bir seçim olmamakta ve üyelerinin temsili oy fazla alan kişiye teslim edilmektedir. Bu nisbi temsili yansıtmayan ve demokratik olmayan bir seçim sistemdir” diye konuştu.

“TMMOB’da değişim şimdi başladı”
Ayrıca, örnek gösterilebilecek bir Orman Mühendisleri Odası yönetimi ile tüm üyelerinin hakkı korunmuş, kazanımlar elde edilmiş ve ülke tarihimizde olmayan sayıda meslek mensubunun kamu ve özel sektörde istihdamı sağlanmıştır. Bu yüzden TMMOB kavga etmeden, uzlaşma yolu ve masanın diğer ucunda hep olacak şekilde 580 bin üyesinin haklarını savunması gerekir. Milli ve yerli değerlere sahip çıkan, üyelerinin haklarını koruyan yönde değişim için mücadele edeceğiz. Aslında TMMOB’da değişim şimdi başladı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum