İşvereni Biz Değiliz

Süleyman Demirel Üniversitesinden işvereni biz değiliz açıklaması.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2014 13:45
İşvereni Biz Değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde eşi Emine Erdoğan ile Isparta'daki miting sırasında görüşüp iş isteyen down sendromlu Mustafa Özbayrakçı, SDÜ'de işe başlamıştı. Erdoğan'ın emaneti Özbayrakçı’nın işten çıkarıldığı haberleri geçen gün kamuoyuna yansımıştı.

Basında yer alan bu haberlerin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılar bir açıklama kamuoyuna duyuruldu.

İşte Süleyman Demirel Üniversitesi’nin down sendromlu Mustafa Özbayrakçı ile ilgili açıklaması;

1) Haberlerde işten atıldığı şeklinde adı geçen vatandaşımız Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın işvereni Süleyman Demirel Üniversitesi değil, üniversitemize ilgili mevzuat ve iş akdi hükmünce hizmet veren taşeron firmadır.

2) Taşeron firmadan alınan bilgiye göre Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın işten çıkarılması, iş yeri hekimin hazırladığı ve iş güvenliği uzmanının da onayladığı tıbbi rapora dayanmaktadır. Söz konusu raporda, adı geçen kişinin çalışamayacağı ve çalışması halinde kendisine ve çalışma arkadaşlarına zarar vereceği ve işten el çektirilmesi gerektiği açıkça ortaya konulmuş ve buna dayanarak işten çıkarılma yoluna gidilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum