İşverenin Sorunu Ara Eleman Sıkıntısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, yatırımcıların yaşadıkları sıkıntının başında ara elaman eksikliğinin geldiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2010 17:57
İşverenin Sorunu Ara Eleman Sıkıntısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, yatırımcıların yaşadıkları sıkıntının başında ara elaman eksikliğinin geldiğini bildirdi.

Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcı firmaları ziyaret ederek, yaşadıkları sorunlar hakkında bilgiler aldıklarını söyledi. Yaptıkları görüşmelerde işsizlik probleminin yanı sıra işe yarayan ara elaman sıkıntısı çekildiğini aktaran Bilgili, ''Yatırımcılarımıza yaptığımız ziyaretlerde ara elaman sıkıntısı ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmakta'' dedi.

İşverenlerin ara elaman bulmakta sorun yaşadıklarını söyleyen Bilgili, meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin de ara eleman konusunda yeterli olmadıkları yönünde bilgiler aldıklarını aktardı. Meslek yüksekokullarından mezun öğrencilerin daha fazla uygulamalı eğitim yapmaları gerektiğini ifade eden Bilgili, 30-45 gün olan uygulamalı staj eğitimlerinin de işverenin ihtiyacını karşılamadığını kaydetti.

Meslek yüksekokullarındaki eğitim programlarının bölgedeki sanayicilerin isteklerine göre düzenlenmesi gerektiği yönünde bir görüşe varıldığını söyleyen Bilgili, teknik eleman yetiştiren meslek yüksekokullarının da Organize Sanayi Bölgesine yakın yerlerde kurulmasının hem öğrenci, hem de yatırımcı açısından daha yararlı olacağını dile getirdi.

İlçelerdeki meslek yüksekokullarının ilçeye ekonomik katkı sağladığını, ancak sanayiden kopuk olduklarını ve bu nedenle nitelikli teknik eleman yetiştirilemediğini söyleyen Bilgili, her iki unsurun ortak bir noktada buluşması gerektiğini savundu.

Bilgili, yatırımcılara yaptıkları ziyaretlerde destek programları hakkında da bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum