İşyeri Eğitimlerinde İşbirliği Kararı Alındı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman İpek, ITSO üye iş yerlerinde yapılabilecek iş yeri eğitimleri konusunda işbirliğine karar verdi.

Yayınlanma:
İşyeri Eğitimlerinde İşbirliği Kararı Alındı

Dekan Prof.Dr.Osman İpek, ITSO ile birlikte “Yenilikçi Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi”’ni birlikte kurdukları ve aynı desteği TOBB’un mali desteğiyle yapacağı okulun Teknoloji Fakültesi bünyesinde yapılmasını talep etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen de, konuyla ilgili değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek ve öğretim üyeleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Erkan Ayan’ın hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Osman İpek, mevcut işbirliğinin ve konuların çeşitliliğinden memnun olduklarını ilave olarak ITSO’nun TOBB mali desteği yapacağı okula talip olduklarını söyledi. Okulun Teknoloji Fakültesi bünyesinde fakülte ayarında yapılmasının sanayiciye daha fazla katkı sağlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. İpek, Başkan Başdeğirmen’den teklifi değerlendirmelerini istedi.

SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek, fakülte konusunda ve ITSO ortaklığında kurulan SDÜ’nün Yenilikçi Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İpek şöyle devam etti:

“Biz sizlere ITSO üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim üniversite olarak Kalkınma Bakanlığı ve ITSO desteğiyle yaptığımız Mükemmeliyet Merkezi Projemizin Isparta ve ülkemiz için önemli katkılar sağlayacak bir proje olduğunu düşünüyoruz. İmalat, sektörüne enerji sektörüne ve daha birçok sektöre faydası olacak. İnşaat hızla devam diyor bu yılın sonu gibi inşaat bitecek. Ulusal ve Bölgesel anlamda işadamlarına çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Biz teorik mühendisliği yetiştirmiyoruz, biz sanayicinin müteşebbisin isteği bir mühendis yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi sanayide iş hayatına dahil ettiriyoruz. Öğrencilerimiz 1 dönem boyunca staj yaparak, birebir üretime katkı sağlıyor. Uygulamaya yönelik bir eğitim formatımız var. Fakülteyi kurarken ITSO bize görüş anlamında destek vermişti. Şimdi öğrencilerimizi firmalarımıza gönderiyoruz, yani öğrencilerimizi iş yeri eğitimleriyle iş hayatına tam anlamıyla hazırlıyoruz.

Bunun yanı sıra sizin gündeme getirdiğiniz, ara eleman sıkıntısıyla ilgili de şunu belirtmek isterim; fakültemizin daha da üst düzeyde karşılayacağını düşünüyoruz. Isparta’da işyeri eğitimi olarak bize kimler destek verebilir, bunları araştırdık. Bu araştırmamız sonucu gördük ki Isparta’daki sanayicilerimizin birçoğunda fakülte mezunu teknik eleman yok. Fakülteye destek verilirse buradan ihtiyaç karşılanabilir. Biz sizin emrinizdeyiz.İstediğiniz her an ortak çalışmaya hazırız.”

ITSO Başkanı Başdeğirmen de, ITSO’nun SDÜ işbirliğiyle üniversite iş dünyası işbirliğinde model uygulamalar başlattığını belirterek iş yeri eğitimlerindeki işbirliğimizle üyelerimizin istediği nitelikli eleman konusunda da önemli bir aşama kaydetmiş olacağız. İş dünyasına verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.