İtfaiye Baca Temizleme Kursu Açıyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bina bacalarının temizlenmesinde ehil kişiler yetiştirmek üzere baca temizleme kursu açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 21:31
İtfaiye Baca Temizleme Kursu Açıyor

Bu kursa katılmak isteyen vatandaşlar 18 Temmuz 2011 ile 23 Temmuz 2011 tarihleri arasında İtfaiye Müdürlüğüne müracaat edebilecekler.


İtfaiye Müdürü Halil Açar, İşyeri, bina ve apartman yöneticilerine uyarıda bulunarak baca temizliğinin yapılmasının kanunen zorunluluk olduğunu dile getirdi. Açar “Baca Temizliği, sobaların ve kaloriferlerin yanmadığı, yaz aylarında ve ehil kişiler tarafından yapılması gerekmektedir” dedi.


Açar yaptığı açıklamasında, “Baca bakım ve temizliği, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’de her yıl bina yangınlarının %20’si temizlenmeyen bacalardan ileri gelmektedir. Temizlenmemiş ve doğru kurulmamış sobalardan dolayı özellikle rüzgârlı havalarda evlerde baca gazının tepmesi sonucu gaz içinde bulunan zehirli karbon monoksit gazı zehirlenmelere neden olmaktadır.


Karbon monoksit zehirlenmesinden hayatlarını kaybeden insanların haberlerini her gün gazetelerde okuyorsunuz. Her kış bu haberler gazete sütunlarını işgal ediyor. Her yıl düzenli temizlenmeyen bacalar iyi çekmez, uzun süre temizlenmemiş bacalar, içerisinde bol miktarda karbon monoksit gazı bulunan dumanı geri teper, içeri verir. Bu gazı belirli bir süre solunum yoluyla ciğerlerine alan canlılar hayatlarını kaybederler.


Bu nedenle İtfaiye Müdürlüğü olarak baca temizliğinin ehil insanlar tarafından temizlenmesi için bir hafta sürecek bir kurs düzenledik. Kurs kapsamında baca temizleme, baca yapım kursaları, baca tasarımı ve bacaların temizliği konusunda eğitim verilecektir. Kursa katılmak isteyenler 227 43 55 nolu telefon ile bilgi alabilir yada bizzat İtfaiye müdürlüğümüze gelerek başvuruda bulunabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.