İtfaiye Halkı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ve önlemleri hakkıda halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2012 14:25
İtfaiye Halkı Bilinçlendirmeye Devam Ediyor

Özellikle kalabalık işçilerden oluşan fabrikalar ve işyerlerinde eğitimlerini sürdüren İtfaiye Müdürlüğü yangına karşı alınacak önlemlerde en önemli unsurun erken müdahale olduğunu ısrarla dile getiriyor. Bu vesile ile dün Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil fabrikası ve madeni yağ imalatı yapan işyerinde slayt gösterileri eşliğinde iki saatlik bir eğitim verdi.

İtfaiye Müdürlüğünde görevli İtfaiye Amiri Mustafa Balcı eğitim konuşmasını sorulu cevaplı bir şekilde anlatması personeli biraz daha bilinçlendirdi. Slayt gösterilerini izleyen fabrika personeli de yangın çeşitleri ve bu yangınların nasıl söndürülebileceği konusunda gerekli bilgileri aldı.

Balcı yaptığı açıklamada, yangında iki dakikanın çok önemli olduğunun altını çizerek yangının il başlangıcında ateşin ısı derecesinin düşük olduğunu bu esnada yapılabilecek müdahalenin çok kolay bir müdahale olacağını belirterek, “yangında ilk iki dakika çok önemlidir. Yangın ilk iki dakikada ısı derecesi yüksek olmadığı için söndürülme ihtimali çok yüksektir. İki dakika sonra yangının ısı derecesinin yükselmesi birlikte yangın bir anda bütün fabrikayı etkisi altına alır. Panikleşme yüzünden müdahaleye geç kalınmaktadır. Müdürlüğümüz şehir merkezinde bir yangına 5 dakika içinde ulaşmaktadır. Aslında çok kısa gözüken bu zaman yangın başlama ve genişleme dakikası dikkate alınırsa uzun bir zamana sirayet etmektedir. Bu ilk dakikada panik olmadan müdahale etmek büyük zararları önlemede büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Balcı daha sonra yangın çeşitlerini belirterek her yangında ayrı bir maddenin kullanılacağını belirtti. Oluşan her yangına müdahalede su kullanılamayacağını yangın çeşidine göre kullanılacak söndürme ekipmanlarının ayrı olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.