İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizleme Kursu Açıyor

İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizleme Kursu Açıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2018 09:18
İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizleme Kursu Açıyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü vatandaşlardan baca temizlikleri üzerinde hassasiyetle durmalarını istendi. Bacalarda biriken kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğu, yine temizlenmemiş bir bacadan dolayı rüzgârın da etkisiyle karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşandığı hatırlatıldı. Soba ve kalorifer bacalarının temizliğinin yapılmasının can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, müdürlük tarafından üç günlük baca temizliği kursunun açılacağını duyurdu. Açar, 17 Ekim’de başlayacak olan baca temizliği kursunun üç gün süreceğini ve isteklilerin İtfaiye Müdürlüğüne müracaat edebileceklerini söyledi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda yoğun bir çaba sarf ettiklerinden bahseden İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Vatandaşlarımızı her yıl bir, iki defa bacalarının temizliğini yapmaları noktasında uyarıyoruz. Baca temizliğine yönelik kurs düzenliyoruz” dedi.

Kentte 2017 yılında 48 baca yangını yaşandığını, 2018 yılında ise bu rakamın bugüne kadar 40 olarak gerçekleştiğini belirten Açar, bu yangınların başlıca nedenleri arasında düzenli yapılmayan baca temizlikleri olduğunu kaydetti. Isparta İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Temizlenmeyen bacalar zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor, çıkan yangınlarda da ciddi maddi zarar meydana gelebiliyor” dedi.

Isparta’da 70 bine yakın konut ve işyerinde doğalgaz kullanımının bulunduğunu halen şehirde soba ile ısınmanın devam ettiğini aktaran İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Vatandaşlarımız baca temizliği ve bu konuda bilgi almak için İtfaiye Müdürlüğümüzden yardım talep edebilir. Bu konuda da 17 Ekim’de başlayacak ve üç gün sürecek baca temizliği kursu açıyoruz. İstekliler müdürlüğümüze müracaat ederek bu kursa katılabilirler. Yine fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız da bacalarının müdürlüğümüz tarafından temizlenmesi amacıyla belediyemizin Sosyal İşler Müdürlüğümüze başvurarak talepte bulunabilirler. Yapılacak olan incelemenin ardından bacaları müdürlüğümüz ekipleri tarafından temizlenmesi noktasında gerekli yardımlar yapılacaktır. Isparta İtfaiye Müdürlüğü olarak canlar yanmasın, ocaklar sönmesin diye büyük çaba sarf ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.