İtfaiye Teknolojiyi Takip Ediyor

İtfaiye Teknolojiyi Takip Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2015 17:40
İtfaiye Teknolojiyi Takip Ediyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü her geçen gün kendisini yeniliyor. Hem eğitim hem araç hem de teknik cihaz noktasında son teknolojiyi takip ederek araç parkına ekliyor. İşte bunlara önceki gün bir yenisini daha ekledi. Özellikle dumandan zehirlenmelerde ihtiyaç olan oksijen tüplerini yenileyerek hem hafif hem de daha uzun süre kullanılabilen oksijen tüplerini satın aldı. Müdürlük oksijen tüpü yanında aydınlatma, maske, koruma guruplarını da deposuna yükledi.

Bilindiği üzere İtfaiye Müdürlüğü yangına Türkiye ortalamasının altında ulaşarak enuzak mesafeye 5 dakika içerisinde müdahale edebilmektedir. Bugüne kadar yaptıkları eğitim seminerleri ile de yıllık 700 olan yangın sayısını yarıya düşürdüler. Eğitim ile birlikte düşen bu yangınlara da müdahalede daha hızlı ulaşabilmek için de gerekli yenilikleri yapmaktadır.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da itfaiye müdürlüğüne alınan yeni cihazları gözden geçirdi. Cihazların kullanıldığı yerler konusunda da bilgi aldı.

Günaydın, inceleme sonrasında halkı aydınlatmak için kısa bir açıklamada da bulundu. “İtfaiyemiz kendisini devamlı yenilemektedir. Bugün de maske oksijen tüpü ve aydınlatma gibi cihazları takviye etmektedir. İtfaiye müdürlüğümüz olay yerine Türkiye ortalamasının önünde hareket etmekte ve olay yerine ulaşmaktadır. Teknik cihazlarımız ile de özellikle araç sıkışmalarında yaralıya zarar vermeden sıkıştığı yerden çıkarmaktadır. Ayrıca müdürlüğümüz çeşitli kurumlarla birlikte halka yangın hakkında eğitim vermektedir. Bu eğitimlerle de şehrimizde yangın sayısı da giderek düşmektedir.

İtfaiye müdürlüğümüz yangın olayına ulaşmakta Türkiye ortalamasının altındadır. En uzak mesafeye 5 dakika içerisinde ulaşmaktadır. İtfaiye müdürlüğümüzü çeşitli semtlere bölerek en hızlı ulaşmanın hesabı yapılmaktadır. Arkadaşlarımız yangına müdahalede de ciddi başarılıdırlar. Onun için onları da tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.