İtfaiyeciler Haftası Bugün Başlıyor

400 yıllık bir tarihe mal olan ve ilk adı tulumbacılar olarak bilinen İtfaiyeciler kendi haftalarını kutlamak için tüm çalışmalarını tamamladı. Kutlamalar, bugün Başkan Günaydı'ı ziyaretle start alacak.

Yayınlanma:
İtfaiyeciler Haftası Bugün Başlıyor

400 yıllık bir tarihe mal olan ve ilk adı tulumbacılar olarak bilinen İtfaiyeciler kendi haftalarını kutlamak için tüm çalışmalarını tamamladı.

Bu tarihi İtfaiyecilik haftası olarak kabul eden ülkemizde itfaiyecilik her yıl mutad olarak kutlanmaktadır. İlimizde de İtfaiye Müdürlüğü bu haftayı dolu dolu geçirmek için gerekli çalışmalarını tamamladı. Bugün saat 10.00’da Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ile başlatacak.

Daha sonra son teknoloji ile donatılmış modern araçlarını halka tanıtmak için geçiş korteji düzenleyecek. Ayrıca müdürlük, yıllarca itfaiye eri olarak görev yapmış ahrete intikal etmiş personeli için mevlit okutacak.

Müdürlük ayrıca hafta içerisinde vatandaşların gezip görebilmeleri için müdürlük binasında sergi açılışı yapacak. Hafta boyunca ilköğretim öğrencilerini de kabul edecek müdürlük öğrencilere İtfaiye Müdürlüğünün çalışma alanları ve olası yangın ve afetlerden korunma yöntemleri konusunda öğrencileri bilinçlendirecek.

İTFAİYECİLER HAFTASI TARİHİ
1715 yılında yapılan ilk tulumba ile yangına müdahale bir meslek haline gelmiş ve İtfaiyecilik 26 Eylül 1923’te belediyelere bağlanması ile bir kuruluş haline dönüştürülmüştür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.