İtfaiye'den Yavru Kedi Kurtarma Operasyonu

Isparta'da, rögar kapağından yağmur suyu tahliye kanalına düşen yavru kediyi kurtarmak için asfalt yol iş makinesi ile kazıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 15:40
İtfaiye'den Yavru Kedi Kurtarma Operasyonu

Isparta'da, rögar kapağından yağmur suyu tahliye kanalına düşen yavru kediyi kurtarmak için asfalt yol iş makinesi ile kazıldı. Rögar kapağından yağmur suyu tahliye kanalına düşen yavru kediyi kurtarmak için asfalt yol işmakinesi ile kazıldı. Ekiplerin tüm çabasına rağmen yavru kedi bulunamadı.

Olay Özkanlar Kavşağı'nda meydana geldi. Çevrede bulunan vatandaşlar, yavru bir kedinin rögar kapağından yağmur suyu tahliye kanalına düştüğünü gördü. Kedinin düştüğü yerden çıkması için kapağın önüne yiyecek konuldu. Bir kaç kez rögar kapağının ağzına kadar gelen yavru kedi, ürkerek geri kaçtı. Bunun üzerine kedinin bulunduğu yerden çıkarılması için itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelenekipler kapağı açarak el yordamıyla kediyi aradı. Ulaşamayınca yol trafiğe kapatılarak rögar kapağının kenarındaki asfalt kazma marifetiyle kırıldı. Daha sonra olay yerine çağrılan Isparta Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makinesiyle yol kazıldı. Toprağın altındaki plastik boruya ulaşan ekipler, ellerini borunun içine sokarak yavru kedi aradı. Bu şeklide de kediye ulaşamayan ekipler, plastik boruyu uzandığı yere kadar kırdı. Tüm aramalara rağmen yavru kedi bulunamadı.

Bir kısmı yağış altında sürdürülen ve iki saat süren arama çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra polis, belediye fen işleri ve su-kanalizasyon ekipleri de eşlik etti.

Bir kedi yavrusunun rögar kapağından içeri düştüğünü belirten çevre sakinlerinden Orhan Mavi, "Kapağı kaldırdılar akşama kadar çıkar mı diye beklediler. Gelen giden ekmek koydu, tost koydu. Akşama kadar beslediler. Kedi yavrusu ürktüğü için gelip kaçıyor. Ondan sonra da itfaiyeye haber verildi. İtfaiye de duyarlı davrandı, çıkartmak için mücadele ediliyor. Yetkililerin bu çalışmasını taktirle karşılıyoruz. Kedi diyerek geçmemek lazım oda bir can taşıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.