İtfaiyeye Güç Takviyesi

Belediye Başkanı Günaydın, dün düzenlediği basın toplantısında İtfaiye Müdürlüğü’ne kazandırılan yeni araç ve malzemeleri basına tanıttı.Günaydın, “Niyetimiz hayır olunca akıbeti de hep hayırla sonuçlanıyor” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 17:04
İtfaiyeye Güç Takviyesi

Isparta Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla İtfaiye Müdürlüğü’ne filosuna çok sayıda yeni araç kattı. ‘Muhteşem Araç’ olarak nitelendirilen aracın özelliklerini de tek tek açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün yaptığı basın toplantısında İtfaiyeye kazandırılanları da bu toplantıda anlattı.

İtfaiye Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya, Günaydın’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve bazı meclis üyeleri de katıldı.
Yapılan tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Günaydın, ilk olarak, ‘Dünyanın en iyi aracı’ olarak nitelendirdiği çok fonksiyonlu itfaiye aracını basına tanıttı.

Günaydın, İtfaiye Müdürlüğü’nün teknolojik ekipmanlarla olası bir olaya müdahale eder özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Bu aracımızın özellikleri çok fazla. Aracın fabrika çıkışında olmayan bazı özellikler de bizim isteğimiz doğrultusunda eklendi” dedi.

İŞTE MUHTEŞEM ARACIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
Aracın özellikleri hakkında detaylı bilgi veren Günaydın, “Bu araç, olası bir yangına müdahalede kullanılabiliyor. 2,5 tonluk su tankeri mevcut. Yüksek basınçta su serpiyor. 2 dakikada 400 litre suyu boşaltabiliyor. 3 dakika içinde de tankerin içindeki tüm suyu boşaltma özelliğine sahip. Araç, kaza kırım aracı olarak da kullanılabiliyor. Aydınlatması da çok güçlü olan araçta, ışık yetersizliğinin olduğu alanlarda rahatlıkla kurtarma çalışmaları yapılabiliyor. Araçta 8 ayrı elektrik motoru mevcut. Bu motorlar ayrı ayrı olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda bu elektrik motorlarının her biri aynı anda değişik ekipmanların kullanılmasına da olanak sağlıyor” dedi.

“NİYETİMİZ HAYIR OLUNCA…”
Belediyenin öz kaynaklarını kullanırken çok dikkatli davrandıklarının altını çizen Başkan Günaydın, “Bu aracımızı alırken 8 aylık bir araştırma süreci oldu. En iyi ve en fonksiyonel özelliklere sahip aracı araştırdık ve İtfaiye Müdürlüğümüzün araç parkına koyduk. Ispartamıza her alanda kazandırmak için ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda hep olumlu sonuçlara vardık. Niyetimiz hayır olunca akıbeti de hep hayırla sonuçlanıyor” şeklinde konuştu.

ISPARTA 12 ARACA EMANET
İtfaiye Müdürlüğü’nde makam otomobili ile birlikte toplam 12 adet aracın bulunduğuna dikkat Çeken Başkan Günaydın, “18 ve 28 metrelik merdivene sahip iki adet itfaiye aracımız var. Ayrıca 5 adet itfaiye arazözü mevcut. İtfaiye ekiplerini olay mahalline daha erken ulaşmasını sağlayan hafif aracımız var” dedi.

ÖZEL KIYAFETLER KULLANIMA HAZIR
İtfaiye ekiplerinin yangın veya benzeri olaylara rahatlıkla müdahale edebilmesi için ısıya dayanıklı elbiselerin alındığını da ifade eden Başkan Günaydın, “45 adet 400 santigrat dereceye dayanabilen kıyafet alındı. Ayrıca 1000 santigrat derece ısıya dayanabilen kıyafetimizde İtfaiye Müdürlüğümüzde mevcut” ifadelerine yer verdi.

İTFAİYEYE KUVVET TAKVİYESİ
İtfaiye’nin Isparta’da yaşanabilecek olaylara zamanında müdahale edebilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Başkan Günaydın, “Bu kapsamda Davraz takviye noktası yapıldı. Bu noktamız itfaiye ekiplerimize 6 dakika kazandırıyor. İtfaiye ekiplerimiz Isparta geneline hakim bir şekilde, ekipmanlarımızın da yardımı meydana gelen olaylarda can kaybını sıfıra indirmeye çalışırken, maddi hasarı da en aza indirmek için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

HER İHTİMAL HESABA KATILIYOR…
Öte yandan, yüksek binaların yapılmasına kesinlikle karşı olduğuna da dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ancak kanunlar gereği bunların önüne geçilemediğinin altını çizdi. Isparta’nın birinci derecede deprem bölgesinde olmasından dolayı, yüksek katlı yerlerin insan psikolojisinde olumsuz etki yarattığına değinen Günaydın, “Bu tür çok katlı binalarda yaşanabilecek olumsuzlukları biz önceden düşünüp önlem almak zorundayız” dedi.

45 METRE MERDİVENLİ ARAÇ MÜJDESİ
‘Isparta’da bir iki yer haricinde yüksek bina yok’ diyen Başkan Günaydın, “Ancak biz önlemlerimizi geleceği göre almak zorundayız. Isparta’da şimdi çok katlı bina yok diye gelecek senelerde de olmayacak diye bir şey yok. Bu nedenle, şu an araştırmaları süren iki adet daha itfaiye aracı alacağız. Bu araçlarımızın merdiven boyu 45 metre yüksekliğinde olacak” dedi.

O ARAÇ, SU BASKINLARININ KORKULU RÜYASI OLACAK
Isparta’da yağmur suyundan dolayı ev baskınları yaşandığını hatırlatan Başkan Günaydın, “Biz bu tür sorunların önüne alt yapımızı düzenleyerek geçmiş olduk. Ancak, yinede İtfaiye Müdürlüğümüze su baskınlarında kullanılmak üzere su emici motorlar alındı. 8 adet alınan bu motorlar 1 milimetreye kadar suyu tabir-i caizse yerden yalıyor” şeklinde bilgi verdi. Başkan Günaydın, daha önceden, baskınlarında kullanılan ekipmanlarda suyun 10 santimetreye kadar çekilebildiğini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.