İthal Aday Din Sömürüsü Yapıyor

CHP İl Başkanı Demirkol'dan AK Parti'nin Amasya Milletvekili, Isparta Milletvekili Adayı Said Yüce'ye: İmam Hatip Mekteplerini Deden Mi Kurdu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2015 12:08
İthal Aday Din Sömürüsü Yapıyor

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında ‘CHP, camileri, tekke ve zaviyeleri kapattı. Kur'an-ı yasaklattı’ açıklamasını yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce’ye, CHP İl Başkanı Senayi Demirkol’dan sert bir yanıt geldi; 1924’de kurulan İmam Hatip Mekteplerini deden mi kurdu?

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala siyaset kazanı hareketlenmeye başladı.
1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında OSB’de bir fabrikaya ziyarette bulunan Ak Parti Amasya Milletvekili ve Isparta Milletvekili Adayı Said Yüce ‘Bu topraklarda CHP çok büyük bir zulüm yaptı. CHP, camileri, tekke ve zaviyeleri kapattı. Kur'an-ı yasaklattı’ açıklamasına CHP kanadında sert bir açıklama geldi.

CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol “Said Yüce iyi bir tarih bilgisine sahip değil. Said Yüce tekke ve zaviyelerin kapatıldığını, camilerin kapatıldığını ve başörtüsünün yasaklatıldığından bahsediyor ama ilk imam hatiplerin açılışı 3 Mart 1924’tür. 2 Ocak 1924 tarihinde ise Diyanet işleri başkanlığı kurulmuş. Bunları Said Yüce’nin dedesi kurmamış. Bunlar CHP ve Mustafa Kemal Atatürk zamanında kurulmuştur. Bu topraklarda CHP’nin zulüm yaptığından bahsediyor ama bu topraklar bu hale geldiyse Mustafa Kemal Atatürk sayesinden gelmiştir” ifadelerini kullandı.

‘DİN SÖMÜRÜSÜ YAPIYOR’
Konuşmasına şu şekilde devam eden Başkan Demirkol “Dışarıdan ithal edilmiş bir milletvekili adayı. Isparta ile ilgili yapacak bir şeyi olmayan insanlar hiçbir şey bulamayıp CHP’nin geçmişi ile ilgileniyor. Said Yüce’nin tarih bilgisini geliştirmesini tavsiye ederim. Isparta için yapacak bir icraatı olmayanlar, Isparta’ya kendini kabul ettirmek için din sömürüsü yapıyor ve dini siyasete alet ediyor. Isparta halkı bunu sandıkta cevabını verecektir” dedi.

‘HALKIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA’
Demirkol “CHP olarak 7 Haziran’dan sonra çıkan tabloyu en iyi okuyan partiyiz. Bu sayede biz gayet olumlu bir siyaset izledik. Memleketin bu terör belasından kurtarmak için, geniş tabanlı bir koalisyon kurulması için çok çalıştık. Bizim bu olumlu tavrımızı vatandaşlarımız değerlendirecektir. Vatandaşlarımızın ve Türkiye’nin bu sorunları CHP ile çözülür. 7 Haziran’a kadar hiçbir şey yokken neden seçimlerin hemen arkasından terör patlak verdi sorusunun cevabını halkımız gayet iyi bilmektedir” şeklinde konuştu.

‘BU BİR VAHŞETTİR’
Ankara’da yaşanan patlama ile ilgili de bir basın açıklaması yapan Demirkol “Ankara’da yaşanan patlama tamamen bir vahşettir. Masum günahsız sadece barış isteyen insanların bombalanması tamamen bir vahşettir. Güvenlik zafiyeti olmayan Ankara’ya o bombalar nasıl girdi. Terör belasından kurtulmak için bu iktidardan kurtulmak lazım. 1 Kasım’da AKP’yi göndererek CHP’yi iktidar yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum