ITKM ile İlgili Çok Ağır Konuştu

Belediye Başkanı Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'yle ilgili çok ağır konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2014 12:14
ITKM ile İlgili Çok Ağır Konuştu

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tamamlanmaması nedeniyle halkın tepkilerine neden olan Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda çok ağır ifadeler kullandı. Geçmişte yapılan ihaleyi kastederek 'büyük bir hırsızlık oyunu' diyen Günaydın, şöyle konuştu:

"Tüm problemler eski zamana dayanıyor. 34 bin m2 otoparkı belediyeye vermişler. Bunun yanı sıra oradaki bir sokağı, otobüs durağı diye bir kaydırmayı, camiyi bize vermişler. Ama hiçbir şeyi bize vermemişler. Ticari alanlardan hiçbiri bize vermemişler. Bunların m2’lerini topluyorlar yüzde 51’ini belediye diğeri yüzde 49 aldı diyor. Yol bize ait olsa ne olacak. Otopark bize ait olsa ne olacak. Camii bize ait olsa ne olacak. Biz camiyi alsak Müftülüğe vermek zorundayız. Bir türlü burası bitirilemedi. Bizi tenkit ediyorlar. 8 büyük firma yabancı değil ki Türk firmaları. Tamamen anlama noktasında fitne ve fesata kaçıyorlar. Bizi başarısız duruma düşürmek için elinden geleni yapıyorlar. Ortak hacimler 34 bin m2 bize veriliyor ama sen orayı kullanamazsın. Orası ortak alan. Proje 8 yıl önce çizilmiş. Bu proje çalışmıyor. Çalışmayan proje Isparta’nın enkazı demek. Yeniden çalışır sokaklar düzenlenmesi gerekiyor ve düzenleniyor. Ortak alanlar ortak düzenlenmesi gerekiyor. Bizi iyi dinlesinler. Anlamak isterlerse gelirler bizim alnımızı öperler. Ama anlamak istemezlerse bu insanlara davul zurna az geliyor.

Geçmişteki soygunculuğa karşı 45 dükkan almam yetmiyor. Yeniden karlı şekilde dükkanlar almak zorundayım. Bir hırsızlık ordusunu yenmek istiyorum. Çalışabilir bir projeyle girip bu işin içinden çıkacağız. Ortak alanının ceremesini onlar da çekecekler. Soygunculuğu ve hırsızlığını önlemem lazım. Karşısında mülk almak lazım. Tadilatlar şuanda yapılıyor. Isparta Iyaş bizim 5’te birimiz. Geldiğimden beri orada 7 kez tadilat yapıldı. Halen tadilat istiyorlar. Burada da tadilatlar sürüyor.

ZABUN OSMAN, SABUN OSMAN OLDU

Bu haftalarda gelişmeler olacak. Basına yansımayan konuları toparlaya toparlaya geliyoruz. Her şeyin sonu var. Sona doğru geliyoruz."

Belediye Başkanı Günaydın, seçim öncesinde gündeme gelen maden hırsızlığı suçlamasıyla ilgilide AK Partililere tepki gösterdi. İftaraya uğradığını belirten Günaydın, "Maden işletmesi firması bundan 3 yıl önce başkla madenden mal aldığımızı söyleyerek mahkemeye başvurdular. Biz bunu inceledik. Baktık, bizim maden bu. 5 milyon lira istedi, sonra 1 milyona düştü. Yakınlarımı tehdit etti. Bu ispatlanmış bir konu. AK Parti İl Başkanı seçime 1 ay kala mahkemeye yazı yazıyor ve ekrandan hırsız diye gösteriyor. Katagüllü hareketlere giriyorlar. 3 ay önce beraat etti. Bu zavallı insan kendi de avukat. Bir kişi mahkeme sonuna kadar suçsuzdur. Maden hırsızı kimmiş, kendileriymiş demek ki. İftiracı da kendileriymiş. Zabun Osman burada sabun Osman konumuna düştü. Burası belediyenin resmi şirketi. Millertvekilleri de iftira attılar. Bunun günahını nasıl ödeyeceksiniz."

Otopark projelerinin eylü ayında ihaleye çıkacağını da müjdeleyen Günaydın,"Otopark projelerinin ihaleleri yapılacak. Eski Özel İdaresi’nin altı içinde proje çizdim. Tüm gücümüzü otoparklara veriyoruz. Artık araçları cadde kenarlarında park ettirip para toplayacağız diye uğraşmayacağız. Şuanda 3 projemiz ihale hazırlığına geldi. Şimdi gelin bakalım şehre alışveriş yapmaya aracınızla gelebiliyor musunuz? Otoparklar yapılınca gelebileceksiniz. Hepimiz otopark projelerini desteklemeliyiz" dedi.

ETNOĞRAFYA'YA GÜNDE 500 KİŞİ ISPARTA MÜZESİ'NE YILDA 500 KİŞİ

AK Partililerin Etnografya Müzesiyle ilgili de eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Günaydın, şöyle devam etti:

"Etnografya Müzesi’ndeki cazibe arttı. Şuanda Isparta’nın simgesi oldu. Halk Otobüsçüleri buraya otobüs seferleri koymak istiyorlar. Ziyaretçilerimiz arttı. Günde 500 kişi geliyor. Devlet müzemiz var oraya senede 500 kişi gelmiyor. Normal günlerde bizim müzemize 200 kişi geliyor. Şuanda müzenin içinde modern bir restorasyon çalışması yapıyoruz. Kilimleri sehpayla değil başka malzemelerle teşhir edeceğiz. Aydınlatmalar daha güzel olacak. Burası Türkiye’de kalite ve özellik bakımından birinci müzesi olacak. Buraya 500 bin lira daha harcamamız gerekiyor. Bu çalışmalar 1 yıl daha sürecek.sonrasında dünya çapı üzerinde bir müze olacak. O zaman Isparta’nın ana gurur kaynağı olacak. Tenkit edenlerin sesi kesildi. Günde 500 kişinin ziyaret ettiğini duydular galiba. Bu insanların özür dilemeleri gerekiyor. Ama nerede?"

GÖKKUBBE BİTECEK

Başkan Günaydın, yıkım nedeniyle yapımı ertelenen Gökkubbe Projesi'nin de en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Günaydın, şöyle konuştu:

"Gökkubbe’de birçok zorluklar çektik ama başardık. İlk kez bir kent yerleşiminden önceden zamanında otopark yapılıyor. Biz buraya aracı park edeceğiz çarşıya mı gidip geleceğiz diyorlar. Bunu anlamıyorlar. Bu tesisin otoparkı. Seçimden önce burada yanlış montajdan dolayı çökme olmuştu. Çelik yapı şuanda tamamlandı. Seçimi kazanınca buraya mükemmel proje ilaveleri yapalım dedik. Şuanda buraya 6 milyon üstünde para harcamamız bitti. Gökyüzü ışıklandırması ve ses sistemi akustiği sağlanacak. Fuarlar, konserler, büyük toplantılar vs yapılabilecek. Burası 9 bin m2, Hükümet Meydanı 4 bin m2. Burada siyasi mitingler de yapılabilir. Yeni ilave projeler koyduk. Bunlar ihale hazırlığında ve anahtar teslim olacak. Onun da kronometresi başladı. İnşallah ihalesi yapılacak. Isparta’nın onur duyacağı ve çok kullanacağı bir yer olacak. Bazı kanatlar Günaydın’ın parası yok, yapamayacak diye menfi protestolara başladı. Ama onlar biraz üzülecek. Bu hafta ihale yapılacak. Profesyonel bir ihale olacak ve Türkiye çapına açık olacak. 10 tane sosyal tesisine bedel bir bina olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum