ITKM TMSF’ye Geçecek

ITKM TMSF’ye Geçecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2016 16:26
ITKM TMSF’ye Geçecek

FETÖ Firarisi Kadıahmetoğulları A.Ş’nin Sahibi Hilmi ÜNAL’ın Isparta’nın parasıyla yaptığı Antalya’daki AVM’sine TMSF El koydu.

Kadıahmetoğullarının ve tasfiye halindeki Bank Asya’nın büyük hissedar olduğu ITKM’de de benzer bir sürecin yaşanması bekleniyor. 2006 Yılında Kadıahmetoğulları Firması tarafından ihalesi alınan ITKM geçen bunca yılın ardından maalesef bitirilemedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde devletin yönetimine el koyduğu Bank Asya'ya ait 100 işyeri var. Isparta Belediyesinin de ITKM’de mülkü var ancak Bank Asya'nın taşınmazı Isparta Belediyesi'nden daha fazla.

2006 yılında kat karşılığı usulü ile ihalesi yapılan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde hissedar sadece Isparta Belediyesi ile işin yükleniciliğini üstlenen Kadıahmetoğulları A.Ş değil.

Balaman döneminde 2 kez, Günaydın döneminde de 1 kez proje tadilatı yapılan ITKM'deki ticari alanların mülkiyet hakkı birden çok kişi ve kuruluşa ait. Isparta Belediyesi'nden 2006'da yapılan sözleşme doğrultusunda kendi hakkına düşen işyerlerinin neredeyse tamamının tapu devrini yaptıran Kadıahmetoğulları'nın çok sayıda işyerini 3.şahıslara devrettiği ortaya çıktı.

3.zeyilnameden sonra yapılan yeni paylaşımla birlikte ortaya çıkan tapu listesinde mülkiyet haklarının kimlerden kimlere geçtiği gözlemleniyor. Tapu tescil kayıtları, ITKM'nin büyük ortaklarından birisinin Bank Asya durumu nedeniyle devlet olduğunu gösteriyor ayrıca AVM'lerde mağaza kiralama işi yapan Şimşek Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Tic. Ltd'nin ITKM'de 40 bağımsız taşınmazı bulunuyor. Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın da ITKM'de 7 işyeri tapusu var. Dün itibariyle ITKM’de büyük hissedar Fetö Firarisi Ünal’ın Isparta’nın hakkı olan paralar ile yaptığı Antalya’daki MarkAntalya AVM’si TMSF’ye devredildi. Bu kapsamda MarkAntalya ile kaderi ve tarihi aynı işleyişe sahip olan ITKM (Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi)’nin de bu kapsamda önümüzdeki günlerde TMSF’ye devredilmesi bekleniyor. 

MARKANTALYA TMSF’YE GEÇTİ

Antalya'nın göbeğinde hizmet veren MarkAntalya Alışveriş Merkezi, FETÖ soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.Şirkete kısa süre içerisinde kayyum atanacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.