ITKM Yüzünden Tartıştılar

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, 'çarşı içinde uluslararası çapta firmalar için AVM yaparsak esnafın ruhuna fatiha okuruz' diye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2014 10:50
ITKM Yüzünden Tartıştılar

Maden-İş Esnaf Odası'nın kongresine AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kürsüden atışması damgasını vurdu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Balaman döneminde ihalesi yapılan Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Isparta esnafının korunmasını isteyen Uzaktaş, " Eğer çarşının göbeğindeki ITKM’de 3-4 bin metrekare ulusal ve uluslararası çapta firmalara AVM yaparsak, çarşı esnafımızın ruhuna fatiha. Ayakkabıcı , konfeksiyoncu, mefruşatçı ve hırdavatçısı kalmaz. Bu projeden vazgeçmek lazım. Bu proje çarşı esnafını bitirme projesidir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Günaydın da konuşması sırasında Uzaktaş'a cevap verdi. Projenin AK Partili belediye döneminde başladığını anımsadan Günaydın, " Biri de diyor ki; bu projeleri yapma, etme, vazgeç, 8 tane büyük firmaya verme. Kardeşim bu projeleri çizen ve yapan sizsiniz. Bu hale getiren de sizsiniz. Durmuş kürsüde bunları yapma diyor bana. Yapan sizsiniz kardeşim. Yeni belediyemizin bunları düzeltmek için canı çıkıyor" diye konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Uzaktaş, konuşmasında 8 yaşından bu yana sanayinin içinde olduğunu belirtti. Esnafların belediyeden beklentisinin afaki olmadığına dikkat çeken Uzaktaş, " Sanayiyi geziyorum. En büyük sıkıntı çırak ve eleman konusunda yaşanıyor. Eğer sanayi de eleman olmazsa sanayinin yaşaması mümkün değil. Peki yerel yönetim bununla ilgili ne olabilir? Ara elemanın temini ya şehir merkezinden olacak ya da ilçe ve köylerimizden olacak. Belediye bu konuda gelecek kişilerin kalacak yerini temin ederse, dışarıdan eleman gelir. Bu bir çözümdür.

2 tane sanayimiz var. Bir sanayiden diğer sanayiye gitmek için dolaşmanız lazım. Oysaki 2 sanayi yan yanadır. Gelin şu 2 sanayiyi birleştirelim. Bu atla, deve gibi bir şey değil ki Ama oradan buraya yedek parça almaya gitmemiş insanlar bunu bilmez" dedi.

Belediye Başkanı Günaydın da konuşmasında Bakanlar Kurulu'nun eğlence, tabela, hafta sonu ve işgaliye harçlarına ilişkin kararını anlattı. Günaydın, şöyle konuştu:

"Bakanlar kurulunun o küçücük esnaflarımızın o gün kaç lira ciro yaptığını bilmesi lazım. Siftah yapmadan dükkânını kapatan oluyor. Sen 600 lira para istiyorsun. Pazar günü kafelerde açılan yerlerde bir miktar ücret alınır. O da 30 lira civarındadır. Bunu da bazen alıyoruz, bazen almıyoruz. Ona da yüzde 700 zam geldi. Hangisini sayarsak misli misline zam geldi.
Pazar esnafımızdan alınan ücrete geldiğimizde indirim yaptık. O ücrete de afaki bir zam gelmiş. Zamlar yüzde 3 bine kadar çıkıyor. Ruhsat ücretini metrekaresini sembolik olarak 1 liradan alıyoruz. Su ücreti de öyle. 2 liradan 67 kuruşa düşürdük. 5 yıl aynı fiyat devam etti. Siz neden bu ücretlere zam yapıyorsunuz.

Isparta Belediyesi, Belediye Meclisi ve parti teşkilatımız, Isparta halkının yanındadır. Çünkü Isparta 11 yıldır teşvik alamamış, yatırım yapamamış, istihdam yaratamamış bir şehirdir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum