ITKM'de Flaş Gelişme: Kayyumu Hükümete Şikayet Etti

Başkan Günaydın: Her ne pahasına olursa olsun biz çözeceğiz....

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2019 17:01
ITKM'de Flaş Gelişme: Kayyumu Hükümete Şikayet Etti

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM’yi kördüğüm haline getiren kayyum heyetini üst düzey hükümet yetkililerine şikayet etti. TBMM salonunda basın açıklaması yapan Başkan Günaydın, “Bütün hemşerilerime sesleniyorum. ITKM’yi ne pahasına olursa olsun biz çözeceğiz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM’yi kördüğüm haline getiren kayyum heyetini üst düzey hükümet yetkililerine şikayet etti. TBMM salonunda basın açıklaması yapan Başkan Günaydın, “Bütün hemşerilerime sesleniyorum. ITKM’yi ne pahasına olursa olsun biz çözeceğiz. Bizimle görüşmekten kaçarak adeta ‘bu sorun çözülmesin belediye yönetimi zarar görsün’ tarzı çok düşündürücü hareketler var. Ben buradan söz veriyorum. Nasıl Isparta’yı kendi imkanlarımızla Türkiye’nin en yaşanabilir şehri yaptıysam ITKM’yi de aynı şekilde ben açacağım” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ITKM sorununu çözmekten kaçan kayyum heyetiyle ilgili bir dosya hazırlayıp Ankara’ya gitti. Tüm partilerin grup toplantılarının yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisinde üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşen Başkan Günaydın, “Asıl muhatap biz olduğumuz halde kayyum heyeti milletvekilleriyle veya başkalarıyla görüşüyor. Adeta çözülmesin, zarar görsün tarzında hareket ediyorlar. Buradan açıkça söylüyorum. Nasıl Isparta’yı kendi imkanlarımızla Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri yaptıysak ITKM’yi de biz çözeceğiz. Ben çözeceğim” dedi.

NEDEN KAÇIYORSUNUZ?
TBMM salonunda ITKM’de yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yapan Belediye Başkanı Günaydın, “Kayyum heyetini Isparta’ya resmi yazıyla davet ettik. Hiç biri gelmedi. Adeta kaçtılar. Üzülüyorum tabi, bu heyetin bizimle görüşmeyip başkalarıyla görüşmesi bizleri ve bütün Isparta’yı düşündürüyor. Milletvekillerimiz bir yandan konuşuyor, kayyum heyetiyle biz görüşüyoruz diyorlar. Esas görüşülmesi gereken kurum ev sahibi olan biziz. Bu konunun muhatabı Isparta Belediyesidir. Durum böyle iken neden davetimize gelmiyorsunuz da milletvekilleriyle veya başkalarıyla görüşüyorsunuz?” diye sordu.

HÜKÜMET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
ITKM’nin çözülmesi açısından yaşanan tüm bu gelişmelerin hayret verici ve düşündürücü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Günaydın, “Gerçekten bu süreç son derece düşündürücüdür. Ankara’ya geldim bu konu için. Girişimlerim de oldu. Onu şu anda açıklamayacağım. Ama şunu açıkça söylemek istiyorum ki, bu konuyu kesinlikle biz çözeceğiz. Ben çözeceğim. Benden başkası çözme noktasında başka yöntemler uyguluyorlar. Memleketin geleceğine zarar verici bir takım olaylarla beklesin zarar görsün tarzında yaklaşımlar var. Nasıl şu ana kadar Isparta’yı alt yapısıyla yaşanabilir bir şehir haline dönüştürdüysek kendi imkanlarımızla bu ITKM’yi de biz yapacağız. Meclis salonundan bunu söylüyorum. İnşallah bu çalışmalarımız çok muhteşem olacak. Hayırlı olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum