ITKM'de Mutlu Sona Doğru

ITKM'de Mutlu Sona Doğru

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2015 10:12
ITKM'de Mutlu Sona Doğru

Isparta’nın kanayan yarası yapımı yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İnşaatında başlayan çalışma gece gündüz, cumartesi Pazar demeden devam ediyor. 4 ayrı belediye başkanlığı döneminin ardından beşinci dönemi de gören ITKM inşaatının bitirileceğine dair halkta umut ışığı belirirken kafalardaki temel soru ‘madem bu kadar kolaydı neden şimdiye kadar bitirilmedi?’

Eski Çarşamba pazarı olarak anılan alandaki yenileme çalışmaları 1997 dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından başlatıldı. Aradan geçen dönemde 4 ayrı belediye başkanlığını eskiterek beşinci dönemi gören ITKM inşaatı Isparta Belediyesi'nin fesih çıkışından sonra yeniden başladı. Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi inşaatına yeniden başlayan Kadıahmetoğulları firması 400 işçi ile gece gündüz haftanın 7 günü hummalı bir çalışma yürütüyor. Isparta halkı inşaatın bu kez bitirileceği yönünde umutlu. İnşaatı inşaat ruhsatı bitim süresi olan 31 Aralık 2015 tarihine kadar yetiştirileceği söyleniyor. 18’inci yılına girecek olan eski Çarşamba pazarı alanındaki inşaatın tamamlanmasının ardından nasıl çalıştırılacağı ise halen merak konusu.

KAÇ NESİL ITKM İNŞAATI İLE BÜYÜDÜ
Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı 1997 yılında tarafından halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen alanda başlattığı yenileme çalışması, ardından gelen mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından binaların çürük olduğu ve projenin geleceğe uygun olmadığı gerekçesi ile yıkılmış yeni bir proje yapılmıştı. Yusuf Ziya Günaydın’ın başladığı proje ise Belediye Başkanlığını Hasan Balaman’a kaptırması nedeniyle yarım kalmış ve dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından 2006 yılında kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarak mevcut ITKM projesinin inşaatına başlanmıştı. İhaleye çıkıldığında 2009 yılında inşaatın tamamlanması hedefleniyordu.

YILDA BİTİRİLECEK Mİ?
1997’de başlayan ve 2006’dan buyana mevcut proje ile devam eden çalışmalar Hasan Balaman’ın belediye başkanlığı döneminde tamamlanamadı. Ardından yeniden Isparta Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Günaydın projeyi bozmadan bitirilmesi için çalıştı. Hatta bu arada 3 kez zeyilname yapılarak proje tadilatına gidildi. Fakat projenin bitişine ilişkin defalarca tarih verilmesine rağmen bir türlü beklenen mutlu sona ulaşılamadı. Her yerel ve genel seçim sürecinde Isparta’nın bir numaralı tartışma konusu oldu. Nihayet inşaat için 2006 yılında alınan ruhsatın iptal edileceği 31.12.2015 tarihine birkaç ay kala ITKM’de inşaata yeniden başlandı.

ISPARTALININ ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ SON
Yapımı yılan hikayesine dönen, 4 ayrı belediye başkanlığı döneminin ardından beşinci dönemi de gören Isparta Ticaret Kültür Merkezi (ITKM) inşaatının bitirilmesi için bu arada neler yapılmadı ki. ITKM sahası ve çevresindeki esnaflar isyanlarını dile getirdi. Seçim dönemlerinde farklı partiler ITKM inşaatı önünde açıklamalar yaparak vaatlerde bulundu, sosyal medya üzerinden gruplar oluşturuldu. Isparta halkı büyük bir özlemle ITKM inşaatının bitirilmesi için dua etti.

400 İŞÇİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Kadıahmetoğulları, 31.12.2015 tarihine kadar Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlamazsa 2006 yılında aldığı inşaat ruhsatı yanacak. Firma bugün itibari ile 400 işçi ile gece gündüz cumartesi Pazar demeden ITKM inşaatını bitirmek için çalışıyor. Firmanın inşaatı 31.12.2015 tarihine kadar bitirmeyi hedeflediği belirtiliyor. 2009 yılına kadar tamamlanacağı belirtilen, tamamlanamaması nedeniyle her ay 378 bin TL para cezası tahakkuk eden inşaattan doğan ceza ise halen mahkemede. Isparta halkının aklında ise tek bir soru var. Madem bu kolaydı neden şimdiye kadar bitirilmedi?’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.