ITKM'de Son Pazarlık

Ticaret ve Kültür Merkezi'ni 6 yıl geciktiren, Isparta Belediyesi'ne olan 30 milyon TL'yi aşkın borcunu ödemeyen yüklenici firma, 4.zeyilname istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2014 16:48
ITKM'de Son Pazarlık

AK Partili Hasan Balaman'ın başkanlığı döneminde 2006 yılında yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen, Mart-2009'da tamamlanması gereken Ticaret ve Kültür Merkezi, yılan hikayesine döndü. 6 yıl gecikme olmasına rağmen henüz ITKM Projesi tamamlanamadı. Her geçen ay için 30 bin TL'lik gecikme cezası tahakkuk ettirilen yüklenici firma, zeyilnamelerle birlikte doğan 30 milyon TL'yi aşkın borcunu da ödemiyor.

MART-2009'DA BİTECEKTİ
ITKM Projesi'ni 6 yıldır geciktiren yüklenici firma Antalya merkezli Kadıahmetoğulları, inşaatın tamamlanması için 4. zeyilname talep etti. 2 kez Hasan Balaman döneminde, 1 kez de Yusuf Ziya Günaydın'ın döneminde zeyilname (proje tadilatı) düzenleten Kadıahmetoğulları'nın 4.zeyilname talebi geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a iletildi.

4.KEZ ZEYİLNAME İSTİYOR
Müteahhit firma yetkilileri ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve proje ilgili uzmanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yüklenici firmanın zeyilname yapılmasını talep ettikleri öğrenildi.

Müteahhit firmanın 4.kez zeyilname talebini iletmesinin gerekçesi ise kiralıyıcı firmanın şartları gösterildi. Kiralayıcı firmanın isteği doğrultusunda küçük dükkanların birleştirilerek büyük m2'li işyerleri oluşturulması isteniyor. Diğer bir konu ise müteahhit firmanın ITKM proje alanında proje dışı imalatlar gerçekleştirdiği iddiası. Projede boş alan olarak görülen bazı yerlerde işyerleri oluşturulduğu, projeye aykırı imalatlar gerçekleştirilmesi nedeniyle proje tadilatı isteniyor.

BELEDİYE MÜLK ALMA DERDİNDE
Akdeniz Gazetesi'nin haberine göre; Belediye yönetiminin ITKM'nin tamamlanması için 4.zeyilname talebini karşılama konusuna olumlu baktığı haber alındı. Ancak Belediye Başkanı Günaydın'ın bu işleme karşılık bazı talepleri olduğu öğrenildi. 3.proje tadilatı aşamasında Belediye mülküne 43 işyeri alan Belediye Başkanı Günaydın'ın 4.zeyilname için de Belediyeye bir şeyler kapma hedefinde olduğu bildirildi. Müteahhidin talebi karşılanırken Isparta Belediyesi'ne de mülk kazandırılması amaçlanıyor. Bu konudaki görüşmelerin devam ettiği, önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum