ITKM’de Söz Düellosu Devam Ediyor

Başkan Günaydın İle Hasan Balaman arasındaki söz düellosu sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2012 14:04
ITKM’de Söz Düellosu Devam Ediyor

Ticaret ve Kültür Merkezi’nin Cumhuriyet Caddesine bakan taraftaki inşaatlarının bilirkişi olarak atanan İnşaat Mühendislerinin raporuna göre, ruhsatsız olarak inşa edildiği tespit edilmişti.

Danıştay 1’nci Dairesi, Günaydın’ın Ticaret ve Kültür Merkezi olarak bilinen alanda ulusal yarışma ile belirlenmiş projenin iptalinden sonra, aynı alanda ruhsatsız olarak yeni bir inşaat başlatmaktan yargılanmasına izin verdi.Danıştay 1’nci Dairesi karara gerekçe olarak, kamu malının zarara uğratılmasını gösterdi.Tüm bu gelişmeleri düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde değerlendiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “asıl kamu zararı verenler, şikâyet edenler” demişti.

Bu sözlere Hasan Balaman’dan cevap gecikmedi. Balaman, “Mevcut belediye başkanı arkadaşımızın elinde tek sermaye var, Hasan Balaman’a iftira atmak, çamur atmak” dedi.

Balaman, “belediye başkanlığı makamı, adalete meydan okuma yeri değildir” dedi ve ekledi: “Ticaret ve Kültür Merkezi’ni Günaydın Şirketinin malımı zannettiniz?”.

Balaman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlığı makamı, adalete meydan okuma yerleri değildir. Daıştay bir karar vermiş. Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın ITKM’de kaçak olarak olarak yapmış olduğu yerlerden oluşa kamu zararından dolayı. Bundan çekinecek ne var. Sayın Yusuf Ziya Günaydın, ITKM, Günaydın Şirketi’nin malı mı zannettiniz, öyle değildir. Siz geçmiş dönemlerde ruhsat almadan, projesi olmadan tutmuş inşaat yapmışsınız. Adalet bunu yakalamış. Adalet sizin lehinizde karar verirse iyi, aleyhinizde karar verirse kötü oluyor. Böyle bir anlayıştan kesinlikle sıyrılmanız lazım. Sayın Günaydın, siz diyorsunuz ki yıkanlar başka, yapanlar başka. Siz orada yanlış icraatlarda bulundunuz. Bakınız burada belgeleri var, sizde yoksa vereyim. Orada kaçak inşaat yapıldığı, inşaat kalitesinin düşük olduğu ve yıkılması gerektiği konusunda bir sürü raporlar var. Belediyenin müdürlerinin yazmış olduğu raporlar. Burayla ilgili verilmiş bir ruhsat da yoktur. Siz belediye başkanı olarak kaçak yapı yapacaksınız meşru olacak, vatandaş yaparsa kaçak olacak, adama zulmedeceksiniz. Böyle bir adalet de yok sayın Günaydın” dedi.

Balaman, Başkan Günaydın’ın Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı için “yanlışları düzeltmeye ömrüm yetmez” açıklamasına da değindi. Balaman, “Göreve geldiğiniz gün inşaatı durdurdunuz, 3.5 yıl geçti hala bir icraat yok, bu inşaatın çoktan bitmesi gerekiyordu” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum