ITKM'nın Bitiş Tarihi Açıklandı

ITKM'nın Bitiş Tarihi Açıklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2015 10:39
ITKM'nın Bitiş Tarihi Açıklandı

Belediyenin ihale fesih sürecindeki kararlı tutumu, yüklenici firma üzerinde etkili oldu. İlk etapta göstermelik olarak inşaata başlayan Kadıahmetoğulları, şantiyedeki işçi sayısını 150'ye çıkardı, inşaatın bitiş tarihini açıkladı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını savsaklıyan yüklenici firma Kadıahmetoğulları'na yönelik resti işe yaradı. İnşaat çalışmalarını uzun süredir devam ettirmeyen yüklenici firmaya 'ihale sözleşmesinin tek taraflı olarak fesh edileceği' yönündeki tebligat ve sonrasında atılan adımlar etkili oldu. 26 Ağustos 2015 tarihine kadar verilen sürenin son gününde 20-30 işçiyle ITKM inşaatına göstermelik olarak başlayan Kadıahmetoğulları, işin ciddiyetini anlayınca şantiyedeki işçi sayısını artırdı.
Isparta Belediyesi yönetiminin ITKM'nin ihale sözleşmesinin feshi işlemlerinin başlatılması için Antalya'da avukatlık yapan emekli hakim ile diyaloga geçmesi Kadıahmetoğulları'nı harekete geçirdi. Belediyenin bu konudaki ciddiyetini gören yüklenici firma 26 Ağustos 2015 tarihinde göstermelik olarak başlattığı inşaat çalışmalarını hızlandırdı. ITKM'de geri kalan işler için şu anda 150 işçiyle çalışan Kadıahmetoğulları'nın Kurban Bayramı sonrasında 500 işçiyle yarım kalan işleri tamamlayacağı bildirildi.
Isparta Belediyesi yetkililerinin ITKM inşaatını her gün denetlediği, yüklenici firma adına çalışan işçi sayısını belirleyip tutanaklara işlediği öğrenildi. Şantiye müdürünün Belediye yöneticilerine Kurban Bayramı'ndan sonra 400-500 işçiye kadar çıkıp, 31.12.2015 tarihine kadar Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlayacağı yönünde taahütte bulunduğu edinilen bilgiler arasında.
Yarı açık AVM modelinde inşa edilen Ticaret ve Kültür Merkezi ihalesi 2006 yılında yapılmış, 30 Mart 2009 tarihinde tamamlanması planlanmıştı. Proje, ihale sözleşmesi yapıldıktan sonra 2 kez Hasan Balaman döneminde, 1 kez de Yusuf Ziya Günaydın döneminde proje tadilatı (zeyilname) uğradı. ITKM yüklenicisi şimdi küçük olan dükkanları büyük boyuta çekmek için 4.kez imar tadilatı talebi var. Isparta Belediyesi'nin ITKM'de Günaydın döneminde alınan 43 dükkanı ile cami, sosyal ve kültürel tesisleri bulunuyor. 2000 araçlık otoparkın ise ortak kullanım malı mı yoksa Isparta Belediyesi'nin malı mı olacağını zaman gösterecek. Hasan Balaman, belediye başkanlığı döneminde 'otopark Isparta Belediyesi'nin malı' diye açıklamalarda bulunmuştu. ITKM, 500 bağımsız alandan oluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum