ITKM'nin Duran İnşaatı Yeniden Başladı

Isparta Belediyesi tarafından yapılan 20 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen 3 belediye başkanı değiştiren 50 bin m2’lik 490 adet çeşitli birimleri oluşturan Isparta ticaret ve kültür merkezi (eski adı Çarşamba pazarı) bugün törenle son viraja girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2011 19:13
ITKM'nin Duran İnşaatı Yeniden Başladı

Isparta Belediyesi tarafından yapılan 20 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen 3 belediye başkanı değiştiren 50 bin m2’lik 490 adet çeşitli birimleri oluşturan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (eski adı Çarşamba pazarı) bugün törenle son viraja girdi.

Yaklaşık 150 trilyona mal olacak olan ve yılbaşında açılışı yapğılması planlanan Isparta’nın en büyük projesi içerisinde; 1200 kişilik camii, 2000 araçlık otopark, 650 kişilik sinema, 1000 kişilik kongre, 350 kişilik düğün salonu, 850*3 dersane, 450 işyeri bulunuyor.

4 senedir Kadıahmetoğulları a.ş inşatı tarafından yapılan 1 senedir çeşitli hukuki nedenlerle inşaatı duran dev proje’nin bitirme aşaması için yapılan törene tören’de Isparta belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP İl başkanı İsa Yalçın, mahalle muhtarları, vatandaşlar katıldı.

Tören’den bir konuşma yapan Başkan Günaydın; ‘’bugün çok mutluyum ve çok önemli bir gündeyiz.Günlerdir merak edilen bu dev inşaatın yapılıp yapılmayacağı vatandaşlarımız tarafından sorulmakta idi.Bizde kış tüyünden yapılmış yataklarda yatmıyoruz çalışıyoruz. Bizden öncekiler mütahitlere bazı taleplerde bulunmuş mütahitin istediğini yerine getirememiş. Bir tespit 4 ay sürüyor inşaat içerisinde 3 adet elektirk trafo bulunuyor. Bütün bu sorunları çözmek için belediyemizde komisyon kurduk. Komisyon bu işleri çözmek için büyük gayret sarfettiler. Ayrıca inşaatın içerisinde bir vakıf arazisi çıktı.Bununda çözdür.350 milyar ödeyerek halletdik. Şuan da belediye ye 45 dükkanın tapusu alınmış durumdadır. Malesef belediyemizdeki bazı arkadaşlarımız bunu engellemek için çok sarfettiler bütün bu engelleri ber taraf ederek son viraja geldik biz Isparta belediyesi olarak artık düzlüğe çıktık borçlarımızı ödedik,fabrikalar kuruyoruz,devlete olan borçlarımızı taksite bağladık. Heray devlete olan borçlarımızı taksit halinde 1.4 trilyon ödüyoruz’’ dedi.

Kadıahmetoğulları a.ş yönetim kurulu başkanı Sezai Ünal’da yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi; ‘’Uzun zamandan beri Ispartalıları meşgul eden ısparta’nın en büyük projesini son aşamasına geldik hedefimiz yılbaşında bu inşaatı tamamlayıp belediyemize teslim etmekdir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum