ITKM'yi Açacağız

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu: ITKM'yi Açacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2018 09:22
ITKM'yi Açacağız

İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, başkan seçildikten sonra ilk icraatın, yıllardan beri atıl durumda olan ITKM'yi açıp Isparta’ya kazandırmak olacağını söyledi.

İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, başkan seçilip mazbatasını aldıktan sonra yapacağı ilk icraatın, yıllardan beri atıl durumda olan Ticaret Merkezi’ni açıp Isparta’ya kazandırmak olacağını söyledi.

Gökmenoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Isparta Bakkal ve Bayiler  Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bapbacı’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnafın sorunlarına değinen Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, “Mehmet Abimizden, büyüğümüzden çok şey öğrendik. Aynı zamanda işyeri komşumuz olan Bapbacı başkanımın, yol haritamızı çizmede çok fazla emeği, katkısı var, baba yarımızdır” dedi. Kendilerinin de esnaf kesimi ile ilgili projeleri olduğunu ancak bakkalın ve diğer esnafın sorunları birebir dinlemek amacıyla söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gökmenoğlu, şöyle devam etti:



ISPARTA KAN KAYBEDİYOR
“Biz gezeceğiz, dinleyeceğiz, ikili diyaloglarla bazı projeleri şekillendireceğiz. ‘Yaptık, oldu’ demeyeceğiz. Bizim anlayışımız çok farklı, biz onun için ‘her şey iyi olacak’ diyoruz. Küçük esnafımızın maddi durumu çok kötü. Isparta kan kaybediyor. Büyük AVM’ler, A101’ler, Şok’lar tabii ki açılacak ama ayakta durmaya çalışan Isparta’daki küçük esnafımız tedbir alınmadığı için çok zor durumda.”

Bakkaldan borç alınabildiğini, veresiye yazdırılabildiğini ancak A101’e, Şok’a girildiğinde 50 kuruşu olmayana ekmek verilmediğini hatırlatan Gökmenoğlu, şunları ifade etti:

“Tüpçüye, bakkala girdiğiniz zaman o mahallenin hastasını, yaralısını, ihtiyaçlarını çok rahat öğrenebiliyorsunuz. O sizi anlıyor, siz onu anlıyorsunuz. Hasta olduğunuzda bakkalınıza koşup ‘bana bir ambulans çağır’ diyebiliyorsunuz. Ekmeğinizi alıp üç gün sonra ödemesini yapabiliyorsunuz. Bakkal dediğimiz esnafımız Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta’da da çok büyük hizmet veriyor. Ancak şu anda devasa büyük firmalarla, trilyonluk firmalarla mücadele etmek zorunda. Isparta’da yıllar geçtikçe küçük esnaf daha zor duruma düşürüldü. Yapılan projelerin hepsi küçük esnafı bitirme üzerine yapılıyor. Biz geldiğimiz zaman inşallah, farklı bir belediyecilik anlayışımız olacak. Küçük esnafımızı, yapacağımız icraatlarla destekleyeceğiz. Onların yollarını kapatıcı imzalar atmayacağız.”

ISPARTA’NIN İÇ YARASI
İyi Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmenoğlu, yaklaşık 20 yıldan beri atıl durumda bulunan Ticaret Merkezi’nin, Isparta’nın iç yarası olduğunu belirterek, ilk icraatının burayı hizmete açmak olacağını söyledi. Ticaret Merkezi’nin 3-4 belediye başkanı görmüş olmasına rağmen hale kapalı kalmasının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Gökmenoğlu, şunları kaydetti:

“Hukukçu kimliğimle şunu belirtmek istiyorum; Mehmet Bapbacı başkanımın icraatıyla yapılmış olan Ticaret Merkezi sorununu kökten çözeceğiz. Bugün buradan ifade ediyorum; Allah nasip ederse, Belediye Başkanı seçilip mazbatamı aldıktan sonra ilk işim tüm halkımızla birlikte ticaret merkezinin kilitli kapılarını açıp içeri girmek olacaktır. Fazla değil, birkaç ay içerisinde eksik işleri yaptıktan sonra Ticaret Merkezimizi hizmete açacağız. Kamu zararı çok büyüdü. Bu kamu zararını bir an evvel halkımızla birlikte ortadan kaldırmak zorundayız. Artık bu hikaye çıkılmaz bir noktaya geldi. Ancak biz hukukçu zihniyetimizle ‘bu sorunu çözebiliriz’ diyorum. Biz, buranın açılmaması için herhangi bir engelin olduğunu görmüyoruz. Var olan eksiklerin neler olduğunu da çok iyi biliyoruz.”

GÖNLÜMÜZ GÖKMENOĞLU’NA AÇIK
Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ise, Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nu uzun zamandan beri tanıdığını, maddi menfaat gözetmeden esnaf kesimine her zaman yardımcı olduğunu söyledi. Gökmenoğlu’nun iyi bir insan olduğunu ve bu nedenle gönüllerinin, kapılarının her zaman kendisine açık olduğunu bildiren Bapbacı, şöyle devam etti:

“Sayın Gökmenoğlu, esnafımızla ilgili çok iyi şeyler söyledi, eksik olmasın. Ispartamızın nüfusu en fazla 240 bin olsun. Bu nüfusa rağmen kentimizde açılan AVM sayısı 150 civarında. Gerçekten büyük bir rakam. 28 senedir burada oda başkanlığı yapıyorum. Cenab-ı Allah bugünlerimizi aratmasın, Cenab-ı Allah, bu ulvi görevleri belediye başkanımıza nasip eylesin… Sabahın 6’sından gecenin 2’sine kadar hizmet veren bu bakkal esnafı adeta o mahallenin bir sibopu diye adlandırıyorum. AVM’lerin fiyatları bizimkinden ucuz değil. Zaman zaman geziyorum ve bizim esnafımızın fiyatları oradakinden daha düşük. AVM’lerden gerçekten rahatsızız, gerçekten muzdaribiz. İnşaAllah sayın başkanım bu göreve gelir ve bizim sıkıntılarımızı gideriler. AVM’ler sadece bizim bakkal esnafına değil bütün esnafa zarar veriyor. AVM’lerin belli bir rakamda kalmasını istiyoruz.”

TİCARET MERKEZİ TEMİNATI MUTLU ETTİ
Ticaret Merkezi sorununa da değinen Mehmet Ali Bapbacı, “Sayın Gökmenoğlu yasaları bildiği için bu ifadeleri kullandı. Demek ki yasada bir boşluk var. Bu sözleri, bu teminatları vermesi bizi çok mutlu etti. İnşaAllah sadece bizim esnafımız değil diğer esnaf arkadaşlarımız da buradan yararlanmış olur. Ticaret Merkezimiz 20 seneden beri atıl vaziyette bekliyor. 20 sene buranın atıl beklemesi hem esnafımıza, hem de kira açısından belediyeye büyük bir zarar açmış oldu, olmaya devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum