ITKM'yi Bitirt Yoksa Başka Arayışa Girelim

AK Parti Milletvekili Recep Özel, ITKM’nin bitirilmesi için daha önce Başkan Günaydın’a verdikleri sözün arkasında olduklarını belirterek, çağrısını yineledi: “Sayın Başkan; Müteahhide bitirtme imkânın varsa bitirt. Yoksa başka bir arayışa girelim."

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2014 22:50
ITKM'yi Bitirt Yoksa Başka Arayışa Girelim

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Birebir programında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yeniden el uzattı. ITKM’nin bitilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Özel, daha önce yaptığı çağrısını yineledi.

2 YOL VAR
Şu anda ITKM ile ilgili 2 yol bulunduğunu belirten Özel, “Ya müteahhitle devam edilecek ya da sözleşme feshedip başkasına yaptırılacak. Şuanda orada çalışma yok. Orada bir irade sorunu var. Buradan şu şunu aldı, bu bunu aldı burasında değiliz. Davasında değiliz. Alanların Allah belasını versin diyelim bir kenarda dursun. Vatandaşımız buranın bir an önce bitmesini istiyor. Biz bitme noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğimize söz verdik. Bu sözümün üzerine belediye başkanı müteahhide ültimatom verdim dedi. Ama bugüne kadar yine bir şey olmadı. Çağrımızı tekrarlıyoruz. Sayın başkan müteahhide bitirtme imkânın varsa bitirttir. Yoksa başka bir arayışa girelim, yeniden zeyilname mi yapman gerekiyor, müteahhitle yeniden mi anlaşman gerekiyor, bunların hepsinde yardımcı olmaya varız. Burayı bir an önce çözelim” dedi.

SEN Mİ HAKLISIN, BEN Mİ GÜÇLÜYÜM NOKTASINDA OLMAYALIM
Öte yandan eski İl Özel İdare alanıyla ilgili Belediye ile İl Özel İdare arasında yaşanan gerilime de değinen Özel, “Orası yıkıldı millet ne güzel oldu diyor. Artık oraya bir bina kondurmak ve şehir merkezinde trafiği allak bullak etmesi, bilemiyorum, vatandaş şuan ki yeşil alandan memnun gibi geliyor bana. Biz Otel Isparta’yı da böyle yıkalım orası da meydan olsun derken IYAŞ’a verdiler. Onların tercihi tabi bu. Orası için otel mi yoksa farklı bir şey mi olsun diye il genel meclisi üyeleri tartışmıştı. Sonra binayı yıkalım kararı sonra veririz demişti. Belediye Meclisi de buranın planını değiştirdi. Siz buranın üstüne bina yapamazsınız diyor. Belediye Meclisinin imar planını değiştirmesi pek şık değil. Birbirimize sen mi haklısın, ben mi güçlüyüm noktasında olmayalım. Belediye Başkanımız Isparta’nın belediye başkanı. Burayla ilgili düşüncesini almak gerekir. İl Genel Meclisi de bizim il genel meclisimizi. Oturup buraya ne yapılması gerekiyorsa birlikte karar verelim. Daha çabuk netice alırız. Bu tür yerlerin yapımında, düşüncesinde ‘ben böyle istiyorum’ demek yanlış bir şey. Isparta’da ortak karar alarak daha iyi netice alırız. Burayla ilgili oturup, konuşalım en güzeli gerekirse vatandaşı soralım. Bir anket çalışması yapalım. Özel İdare’nin üzerindeki hakkın zayi olmaması için zorunluluktan meclis kararı iptali için dava açıldı. Bunu teessüf olarak karşılamasın oraya özel şahıs mülki olarak baksın. Buraya ne yapılması gerektiğini tekrar görüşüp, konuşalım” şeklinde konuştu.

O OTOPARKIN YERİ UYGUN DEĞİL
Son olarak belediye önüne yapılan otoparkı da değerlendiren Özel, şunları söyledi: “Belediye önünde otopark başladı. Vatandaşlar yerinin uygun olmadığını söylüyorlar. İnşallah güzel bir şey çıkar da biz yanılırız. Ama üzerindeki yeşilliği kesmeyeceğim diyor da asırlık ağaçların kuruduğunu inşallah görmeyiz. Başka alanlar olabilirdi. Ama burayı yapıyor. Şahsen de yer uygun değil.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum