ITSO Başkanı Kaçıkoç'tan Şok İddia

ITSO Başkanı Kaçıkoç, THY bünyesindeki Anadolu Jet’in Isparta-İstanbul rotasını Ankara’ya doğru yönlendirmesiyle ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2011 11:22
ITSO Başkanı Kaçıkoç'tan Şok İddia

ITSO Başkanı Kaçıkoç, Isparta uçağının Ankara rotasına yönlendirilmesinin iş dünyası açısından memnuniyet verici olmadığını söyledi. Kaçıkoç, “Anadolu Jet Isparta Havaalanı’na yapılan seferleri direk kaldırmış olmamak için Ankara’yı basamak olarak kullanıyor” iddiasında bulundu.

KAÇ SAATTE VARACAĞIZ?

Isparta-Ankara-İstanbul aktarmalı seferinde Atatürk Havalimanı’na inecekler 1.30 saat bekleyecekler, yolculuklarını toplamda 3 saatte tamamlayacaklar.

THY bünyesindeki Anadolu Jet’in Isparta-İstanbul (Sabiha Gökçen) arasındaki sefer programını 2 Ekim tarihi itibariyle Ankara’ya yönlendirmesi iş dünyasının tepkisine neden oldu. 2 Ekim’de başlayan Isparta-Ankara-İstanbul aktarmalı seferleri yolcu sayısında büyük düşüş yaşandı.

İŞ DÜNYASI MEMNUN DEĞİL

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, THY’nin rota değiştirme manevrasıyla ilgili Akdeniz muhabirine şok bir iddiada bulundu: Isparta havalından seferleri kaldıracaklar. Uçağın en ideal bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Kaçıkoç, Isparta’ya yatırım için davet edilen işadamlarının aradığı unsurlar arasında hava yolu ulaşımı olduğunu söyledi. Uçağın rotasının Ankara’ya yönlendirilmesinin işadamları ve ITSO yönetimini memnun etmediğinin altını çizen Kaçıkoç, şöyle devam etti:

THY, 4 MİLYON DOLAR ZARAR ETMİŞ

“Anadolu Jet’in yetkilileri ile görüştüm. Isparta’da şu ana kadar 4 milyon dolar zararda olduklarını söylediler. Uçak yüzde 60-70 dolu da olsa kurtarmadığı belirtildi. Hattın ölü bir hat olduğu ifade edildi. Bir de bizim ITSO olarak sürekli şikayetçi olmamız onları rahatsız etti. Uçağın İstanbul’da Sabiha Gökçen’e inmesine sürekli şikayetçi olduk. Saatlerle ilgili şikayetlerimiz vardı. Yolcular akşamüzeri Sabiha Gökçen’e vardıklarında en az 2 saatte karşı tarafa geçiyordu. Bundan sürekli şikayet ediyorduk. Anadolu Jet’in yetkilileri şikayet edilen tablaya rağmen zarar ettiklerini bildirdiler. Anadolu Jet, yurt dışında yeni hatlara sefere başlayacak. Buralara giderken İstanbul Havalimanı trafiği zorlandığı belirtildi. Çok karlı havaalanları için iniş-kalkış imkanı bulamazken, Isparta uçağını Atatürk Havalimanı’nı indiremediklerini ifade ediyorlar. Onlar için yurt dışları çok karlı.

DİREK KALDIRMIYORLAR BASAMAK YOLUNU SEÇTİLER

Anadolu Jet’in merkezi Ankara olduğu için Isparta’dan kalkan uçağın oraya gitmesi planlanmış. Oradan isteyen istediği yere gidebilecek. Direk kaldırmış olmamak için böyle bir basamak kullanıyorlar. Bunu kendilerine de söyledim. Bizim uçağımızı sabah Ankara’ya götürüp, sonra hemen İstanbul’a götürseler, akşamda Isparta’ya getirseler itirazımız olmayacak. Hemen uçağı kaldırmamak adına böyle bir basamak geçişi yapıyorlar gibi geldi bana.”

Öte yandan  uçak rotasının Ankara’ya çevrilmesi sonrasında yayınladığı ‘Isparta-İstanbul arası uçakla 12 saat’ başlıklı haberi gündeme bomba gibi düştü. İş dünyasının tepkisini çeken bu uygulamayı savunmak THY Isparta İl Temsilcisi’ne düştü. Bir yerel gazeteye açıklama yapan THY Temsilcisi, Isparta-İstanbul arası seferin Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden 12 saati bulduğunu söyledi.

S.GÖKÇEN’E 12 SATTE ATATÜRK’E 3 SAATTE

Isparta-İstanbul arası sefer programı Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden yaklaşık 12 saati buluyor. Isparta’dan 1955’de kalkan uçak, 21.05’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na vardıktan sonra ertesi gün sabahın ilk saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket ediyor. Toplamda yolculuk 12-13 saati buluyor. Isparta-Ankara-İstanbul sefer programı Atatürk Havalimanı üzerinden ise 3 saatte gerçekleştirilebiliyor. Saat 21.05’de Ankara Esenboğa’ya varan uçak 23.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na hareket ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.