ITSO ile TSE Arasında Protokol İmzalandı

TSE Akdeniz Kalite Günleri’nde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile TSE arasında üyelerin hizmetlerden daha ucuza yararlanması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 15:16
ITSO ile TSE Arasında Protokol İmzalandı

TSE Akdeniz Kalite Günleri’nde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası  ile TSE arasında üyelerin hizmetlerden daha ucuza yararlanması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü’nce Akdeniz Kalite Günleri Eğitimleri başladı. Antalya’da başlayan Eğitimler çerçevesinde bazı kurumlarla işbirliği protokolleri imzalandı, 10 yıldır TSE belgesi olan Akdenizli Firmalara da ödül verildi.

TSE Antalya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve sanayi kuruluşlarına kalite standartları eğitiminin verileceği "Akdeniz Kalite Günleri", Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.  Törende TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Antalya Koordinatörü Hüseyin Özdamar ev sahipliği yaptı. Törene oda üyelerinin TSE hizmetlerinden daha ucuza yararlanması için işbirliği protokolü imzalamak üzere ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, TSE İl Temsilcisi Sevim Sezen katıldı.

Ayrıca törende Isparta’dan Ünmak, Yayla Süt ve Asya Meyve Suları şirketlerine de 10 yılın üzerinde TSE belgesini sahibi olmaları dolayısıyla şükran plaketi verildi.

Etkinliğin açılışında konuşan TSE Başkanı Şentürk, sanayicilerin ve ticaretle ilgilenenlerin kadrolarında kaliteyle ilgili bilgilere sahip personel sayısının yetersiz olduğunu belirterek, bu durumun kalite yönetim sistemlerinin yavaş yürümesine sebep olduğunu söyledi. Şentürk, "Buradaki amacımız, sanayi ve ticaret erbabı arkadaşları kalite ve standartlar konusunda bilgilendirmek ve nitelikli personellerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Türkiye'de kalite sistemlerinin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri yetişmiş iş gücünün olmamasıdır" dedi.

ISPARTA’DA TSE BELGELİ FİRMALARDA ARTIŞ
ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, belge töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odaları ve TSE ülke kalkınmasına ve sanayiye yön verebilmek için işbirliği içinde olması gereken kurumlardır. TSE Isparta Temsilciliği, Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile 2007 yılında odamızda hizmete başlamış ve 2009 yılından itibaren aktifleşmiştir. 2009 yılından bu yana TSE hizmet yeterlilik belgesi alan firma sayısı 113’den 240’a yükselerek yüzde 100’ün üzerinde bir artış sağlanmış. 30’u aşkın yönetim sistemleri, kalibrasyon ve laboratuar akreditasyon eğitimleri düzenlenmiştir. TSE ile odamız arasındaki protokol sayesinde üyelerimizin eğitimi, belgelendirme, kalibrasyon hizmetlerinden daha uygun fiyatla faydalanması sağlanacaktır. İlimizde halen helal gıda ve gül ürünlerinin belgelendirilmesiyle ilgili olarak işbirliği çalışmaları devam etmekte, konunun ivedilikle neticelendirilmesini ümit ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda TSE ile Antalya, Isparta ve Burdur'daki belediyeler, ticaret, sanayi odaları ve esnaf odaları arasında işbirliği protokolü imzaladı.

ÜNMAK, YAYLA SÜT ve ASYA MEYVE SULARI FİRMALARINA PLAKET
TSE Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Isparta’da uzun yıllar kalite belgesi olan Ünlüsoy Yapı Malzemeleri, Yayla Süt ve Asya Meyve Suyu şirketlerine kaliteye verdiği önemden ötürü şükran plaketi verildi. Ünlüsoy Yapı Malzemeleri şirketinin ödülünü aynı zamanda ITSO Yönetim Kurulu Üyesi olan  İşadamı Mahmut Ünlüsoy, Yayla Süt’ün ödülünü Savaş Gürdal aldı. Asya Meyve Suyu’nun ödülü ise gelen olmadığı için fabrikaya gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.