ITSO Isparta’daki Algıları Değiştirdi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, ITSO’nun Isparta’da birlik beraberlik olgusunu yeniden hayata geçirerek, algıları değiştirdiğine dikkat çektiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2013 17:49
ITSO Isparta’daki Algıları Değiştirdi

AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, İl Başkan Vekili Kamil İnci, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ile partililer Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Isparta sorunları konuşuldu. Teşvik, uçak sefer saatleri ve günlerinin yeniden düzenlenmesi, elmaya verilen teşvikin artırılması, ihracattaki sıkıntılar, 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ve daha birçok konunun konuşulduğu toplantıda, ITSO Başkanı Başdeğirmen çözüm noktasında Milletvekilleri Bilgiç ve Özel’den destek istedi.

Milletvekillerinin Isparta sorunlarında gösterdiği özverili yaklaşımdan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan ITSO Başdeğirmen, birlik beraberlik içinde sorunların çözümü noktasında olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Bakanlıklar nezdinde yapılan ziyaretlerde Milletvekillerinin büyük desteğini gördüklerini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Öncelikle ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınızı görüyoruz. Göreve geleli 6 ay olmasına rağmen çok sık birlikte olduk. Isparta ile ilgili sorunları konuları paylaşıyoruz çözüm için gereken görüşmeleri yapıyoruz.

Bunlaı bizim için çok önemli. Diyaloglar halinde devam ettiğimiz sürece sorunlarımızın azalacağını düşünüyoruz. Birlik, beraberlik içinde hepimiz hizmet etmek için varız. Günümüzün büyük bir bölümü bu konularla ilgili geçiyor. Özel işimizden, eşimizden, çocuklarımızdan fedakarlık ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız ilimizi daha ileri seviyelere ulaştırarak gelecek nesillerimize daha güzel, daha modern, daha yaşanabilir bir Isparta bırakabilmek. İlimizle ilgili olan tüm konularda hep birlikte olmak ve bu birlikteliğimizin devam etmesini istiyoruz. Biz her zaman birlik beraberlikten yanayız, çünkü tek başımıza hiçbir şey yapamayacağımızın farkındayız.

Odamız öncülüğünde Ticaret Borsamız, Yalvaç Ticaret Odamız, işadamları derneklerimiz, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerimizle birlikte Bakanlıklara ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretleri tek başımıza da yapabilirdik ama orada milletvekillerimizle, oda borsa yöneticilerimizle daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Hepimizin çabası Isparta için. Çalışmalarımızın da meyvelerini yavaş yavaş görmeye başladık. Sizlerin de desteği ile ilimizi en iyi şekilde yarınlara taşıyacağımıza inanıyoruz. Desteklerinizi bekliyor teşekkür ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ’TEN ITSO’YA ÖVGÜ
Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Isparta meselelerine yaklaşımınız ve duyarlılığınızdan dolayı tüm yöneticilere teşekkür ediyorum.”dedi.

Milletvekili Bilgiç şöyle devam etti: “Yeni yönetimle beraber hakikaten Ticaret ve Sanayi Odası’nın Isparta’nın meselelerine yaklaşımı ve bakış açısında çok büyük değişiklikler oldu bunu taktir ediyoruz. Bunun bir göstergesi olarak da ITSO önderliğinde sivil toplum kuruluşlarımızın Ankara’ya yaptığı ziyaretleri örnek verebiliriz. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile birlikte yapılan toplantılarda beraberce Isparta’nın meselelerini birkez daha toplu olarak paylaşıp acil çözüm bekleyen sorunlara çözüm arayışı içinde olduk.

Bunu sürdüreceğiz. Tüm bakan arkadaşlarımızı ziyaret ederek İlimizin sorunlarını çözeceğiz. Birlikte gidiş gelişler çok önemli. Sizlerle çok daha yakın çalışmaya başladığımızda sivil toplum kuruluşları gördüler ki bizlerde Isparta meselelerinin takipçisi olduk. Bu sinerji önemli. Sadece iş dünyasının milletvekilleriyle, siyasetçilerle olan ilişki kalitesini geliştirmesinden kaynaklanan bir sinerji değil.

ITSO’nun yeni yönetimiyle birlikte buradaki sivil toplum kuruluşlarının Ticaret Borsamız, Yalvaç Ticaret Odamızın ve diğer sivil toplum örgütlerinin ortak akıl içinde çalışmayla ortaya koydukları sinerjinin pozitif etkilerini yaşıyoruz. Bu sinerjinin devam edeceğini belirterek başarılarınızın devamını diliyoruz.”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Isparta’da bazı algıları değiştirdiğine dikkat çeken Milletvekili Recep Özel,”Isparta Ticaret ve Sanayi Odası aslında birlikte hareket edilerek bir şeylerin değişeceğini gösterdi ve halkımız da bunun farkında.”dedi. Milletvekili Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ticaret ve Sanayi Odamızın seçiminden sonra Isparta kamuoyunda da şöyle bir algı oluştu: ‘Artık Isparta’da herşey değişiyor, birlikte hareket edilip, birlikte birşeyler yapabiliyor. Bu algı her işin başlangıcıdır ve çok önemli. Siyasetin size yaklaşımı sizin siyasete yaklaşımınızın komple değiştiği için bazı şeyler oluyor. Bir ilin kalkınmasında siyaseti geride bırakarak hiçbirşey olmuyor.

Siyasetle birlikle birşeyler olabiliyor. Bu aşamada bunu görüyoruz. Bunun diğer ayaklarını da Isparta’da oluşturmalıyız. Şu bir gerçek ki Isparta çok güzel bir şehir. Görüyoruz ki çok önemli gelişmeler var. Bunların üzerine neler yapılabilir nasıl gelişebilir ilimiz bunların adımlarını hep birlikte atıyoruz. Herkes önceliğini Isparta olarak yapabilirse her şey daha güzel olacak. Bu dönemde bunu becerdiğimizi görüyorum bundan dolayı teşekkür ediyorum.

Yeni yönetimde bunu önemsiyor Isparta’da çok şey olacak bu kafalarda yerleşti. Sizin ve bizim katkılarımızla olacak. Bakanlıklara bir takım ziyaretler oldu olumlu sonuçlar da çıkıyor. Koşuşturmakla gayretle taleple birşeyler oluyor, yerimize oturarak bize kimse bir şey vermiyor. Birlikteliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu tür yerlerde görev almak fedakarlık ister, herkes görevini layıkıyla yaparsa çok güzel işler olur. Ben gördüm ki Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen başta olmak üzere tüm yöneticiler bunu çok iyi başarıyor. Bütün yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 90. Yılında Isparta geleceğe daha büyük hedeflerle ulaşsın diyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum