ITSO Neden Kaybedenler Kulübü Oldu?

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında 11 Sivil Toplum Örgütünün Altına İmza Attığı Ortak Deklarasyon Havada Kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2012 10:02
ITSO Neden Kaybedenler Kulübü Oldu?

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında 11 Sivil Toplum Örgütünün Altına İmza Attığı Ortak Deklarasyon Havada Kaldı. ITSO Öncülüğünde yayınlanan deklarasyon havada kaldı. Deklarasyonda 'Isparta Sahipsiz değildir' denilirken, 'Çekin Elinizi Isparta'dan' mesajı veren 11 Sivil toplum örgütü Hedef olarak Antalya Mimarlar Odasını hedef gösterdi. Antalya Mimarlar Odasının, bu 11 Sivil Toplum Örgütü'nün Deklarasyonunu ne kadar ciddiye alıp alamayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

ITSO GÜCÜNÜ KAYBETTİ
Kamuoyu bile deklarasyona ilgi göstermedi. Üyelerinin büyük bir bölümü ise mevcut Kaçıkoç yönetimin Isparta için bişey yapabileceği kanaatinde değil.

ITSO'NUN ANKARA'DA LOBİ GÜCÜ YOK
Isparta için yapılacak projelerin anahtarı olarak Ankara gösteriliyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının Ankara'da lobi gücü yok denecek kadar az. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası son yıllardaki yanlış politikaları ile Isparta'ya sıkıştı kaldı. Projelerin hayata geçebilmesi için Ak Parti Hükümetinin desteğinin çok önemli olduğu 2007 yılında TMSF- Demirel Grubu restleşmesinde Demirel Grubu yanında yer alan ITSO Yönetimi Ak Parti Hükümeti tarafından da çizildi. Yönetimde ikinci döneminin dolmasına 1 yıl kalan Kaçıkoç, son 7 yılda hiç bir projeye imza atamaması Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın Isparta sıkışıp kalmasına neden oldu.

ÜNİVERSİTE İLE İLERLEYE ÇALIŞMALARI EN BÜYÜK STRATEJİK HATA OLDU
2005 yılında yönetime gelen Kaçıkoç yönetimi, Proje konularının tamamını Süleyman Demirel Üniversitesine havale etti. Sektörün öncü işadamlarını bir araya getiremeyen Kaçıkoç yönetimi Isparta için hiç bir proje'de geliştiremedi.

EYÜP AVCULAR'IN MİRASI BİTTİ
Kaçıkoç yönetimden önce 2 dönem Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yapan Eyüp Avcular ise 2005 yılındaki seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'a devretmiş, Yönetim devriyle beraber Avcular döneminde yapılan Isparta Kilimcilik Eğitim Destek ve Pazarlama Projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edilmiş ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının kasasındaki 1 Milyon TL'ye ek 210.076,60 €uro daha koymuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum