ITSO Sadece Plan Yapıyor Uygulamada Yok

Gerek turizm ve tanıtım, gerekse tarım gibi belli başlı konularda Kültür-Turizm Müdürlüğü, ITSO, BAKA ve İl Turizm Derneği’nin bugüne kadar yan yana oturup bir masa etrafında toplantı dahi yapmadığı öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2011 16:20
ITSO Sadece Plan Yapıyor Uygulamada Yok

Gerek turizm ve tanıtım, gerekse tarım gibi belli başlı konularda Kültür-Turizm Müdürlüğü, ITSO, BAKA ve İl Turizm Derneği’nin bugüne kadar yan yana oturup bir masa etrafında toplantı dahi yapmadığı öğrenildi.

ITSO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen teşvik zirvesine Vali ve muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesi de bu tezi güçlendiren en somut örneklerden biri olarak gösteriliyor.

ITSO PLANA YAZIYOR AMA UYGULAMADA YOK
ITSO’nun stratejik planında turizm ve tarımla ilgili Genel Sekreter sorumluluğunda yürütülmesi gereken bazı platformlardan ve gruplardan bahsediliyor.

Oda öncülüğünde Isparta’daki farklı tarım paydaşlarının katıldığı Isparta Tarım Platformunun 1 yıl içerisinde kurulacağı belirtildiği halde böyle bir platformun hala kurulmadığı, kurulduysa nerede olduğu merak ediliyor. Yerel dinamiklerle toplantılar yapılacağına da dikkat çekilen stratejik planda bu toplantıların da valisiz ve muhalefetsiz zirve nedeniyle ortaya çıkan davet krizi gibi ITSO Başkanı Kaçıkoç’un tabiriyle ‘biz bize’ gerçekleştirildiğinden şüphe ediliyor.

TANITIM PLATFORMU VAR MI?
ITSO’nun stratejik plana yazdığı ve yine sorumluluğunu Genel Sekreter Adem Korkmaz’a yüklediği bir başka konu ise Isparta’nın ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğünü artırmak için Turizm Tanıtım Alt Grubu ile Tanıtım Grubu oluşturulması şeklinde.

Ancak böyle bir platform ve grubun henüz kurulmadığı, kurulduysa onunda nerede olduğu bilinmiyor. ITSO Yönetiminin planda ‘sorumlu’ tayin ettiği Genel Sekreterin sık sık İstanbul başta olmak üzere il dışı ziyaretlerde bulunarak uluslararası düzeyde olmasa da ulusal düzeyde turizme katkı sağladığı da edinilen bilgiler arasında. 

Yurt içi ve dışı fuarlara katılımda rakip tanımayan ITSO’nun turizm konusunda da artık elini taşın altına koyması gerekiyor.

VALİ 10 MİLYON TURİST DEMİŞTİ
Isparta Valisi Memduh Oğuz ise yerel Akdeniz Gazetesi’ne verdiği bir röportajda ‘Ben bayrak direği gibi bir adamım. Türkiye’nin en tecrübeli valisiyim’ diyerek Isparta’ya 10 milyon turist geleceğinden söz ediyordu.

İş dünyasına olan yakınlığının yatırım olarak Isparta’ya döneceğinin de o röportajda sözünü veren Oğuz, Eğirdir’e de yakın zamanda Arap işadamları yatırım yapacağını söylüyordu. Ancak gelinen noktada şu ana kadar böyle bir yatırım için ikili görüşme haberi bile yayınlanmadı.

Sonuç olarak Vali Oğuz’un ‘İç ve dış turizm faaliyetleri ile Isparta’ya yılda 10 Milyon turist gelebilir’ sözünün hayata geçmesi için önce kurumların Kaçıkoç gibi ‘biz bize’ toplantı yapmayı bırakıp ortak aklı harekete geçirecek geniş katılımlı faaliyetler yürütmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum