ITSO-SDÜ El Ele

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) arasında sanayi sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik projelerin gerçekleştirilmesini öngören bir işbirliği protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2012 15:35
ITSO-SDÜ El Ele

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) arasında sanayi sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik projelerin gerçekleştirilmesini öngören bir işbirliği protokolü imzalandı. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bu işbirliği çalışmalarına Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) da destek verecek.

ITSO Toplantı Salonu'nda yapılan törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekteri Tuncay Engin, akademisyenler ve ITSO temsilcileri katıldı.
SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, törende yaptığı konuşmada, Isparta'da iş dünyası ile üniversite arasında uzun zamandır bir işbirliği düşüncesi olduğunu ve imzalanacak protokolle işbirliğinin somutlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Protokol kapsamında üniversitede yapılan tezlerin sanayiye dönük olmasını sağlayacaklarını ifade eden Kayacan, daha çok uygulanabilir esaslar belirlemeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek projede ana yürütücü olarak bir enstitünün bulunacağını, bu kurumun sorunların çözümünde koordinatör görevini üsteleneceğini ve diğer enstitülerle sürekli istişare halinde olacaklarını kaydetti.

İşbirliğinin somutlaştırılmasına yönelik imzalanan protokol ve yapılan çalışmalar itibariyle SDÜ yönetiminin Isparta’ya ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük katkıları olduğunu ifade eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, “Destekçi olma misyonunu yürüten, yapıcı ve olumlu bir çizgide ilerleyen ve hizmet gerekçelerine uygun felsefeyle çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Sanayicinin ihtiyaç duyduğu ve bu protokol çerçevesinde desteklenen bilimsel araştırma projelerin bir sonraki aşamasında yatırımcının, üretimini, istihdamını artırıcı makinelerin tahsisi noktasında biz de devreye gireceğiz.” dedi.

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Önemli Bir Adım Daha Atıldı
Isparta ve üniversite bütünleşmesinin öneminden bahsederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Isparta sahip olduğu potansiyeli değerlendiremiyor, üniversiteden etkin bir şekilde yararlanamıyor, üniversiteyle ITSO ya da sivil toplum örgütleri, sanayi, endüstri ve hizmet sektörü arasında kopukluklar var gibi eleştiriler yapıyorduk. Toplumsal konular zaman ister, alınan kararlar meyvelerini zaman içinde verir. Uygulamaların ortaya çıkması büyük işbirliklerini gerektirir. Bunun ortaya çıkması ise büyük bir güveni ve tartışmaları beraberinde getirir. Biz bu tartışmaları belirli ve yapıcı bir ölçeğe yavaş yavaş ulaştırdık. Her zaman yanımızda olan ve çalışmalarımıza destek veren ITSO ve BAKA temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine ve Isparta halkına teşekkür ediyoruz.”dedi. Isparta’nın önümüzdeki yıllarda Türkiye ve dünyada önemli bir şehir olacağına duyduğu inancı dile getiren İbicioğlu, Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesinde, yatırımcı işadamlarının önemli roller üstlendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü, Prof. Dr. İbicioğlu ve ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaçıkoç tarafından imzalandı.
SDÜ’nün bu adımı işadamları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı ve Türkiye’deki diğer illerin örnek almaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum