ITSO Tam Kadro Uçağı Karşıladı

Karşılama törenin ardından düzenlenen toplantıda Başdeğirmen, THY yetkililerinden uçuşların hergün ve uygun saatlerde yapılmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2013 14:37
ITSO Tam Kadro Uçağı Karşıladı

THY İstanbul’dan Isparta’ya karşılıklı ilk seferini dün yaptı. THY yetkilileri, Ispartalı ve Burdurlu protokol üyeleri ve işadamları tarafından Süleyman Demirel Havalimanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Karşılama törenin ardından düzenlenen toplantıda Başdeğirmen, THY yetkililerinden uçuşların hergün ve uygun saatlerde yapılmasını istedi.

Türk Hava Yolları ilk Isparta seferini dün yaptı. Süleyman Demirel Havalimanında THY yetkililerini karşılama töreni düzenlendi. Törende Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz Isparta Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, çok sayıda Isparta Burdurlu protokol üyesi ve İşadamı hazır bulundu.
Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Müdürü Halil İbrahim Polat, THY Bölge Müdürü Ömer Durna ve uçaktan inen yolcular, gül suyu ve güllerle karşılandı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Bölge olarak seferler hergün olsun sefer saatleri düzeltilsin mümkünse uçaklar burada gece kalsın sabah gitsin diye bir talebimiz var. Sayın THY Genel Müdürü seferlerin hergün yapılması konusunda söz verdi.

Ardından saatlerde de düzenlenecek. Saatler konusunda THY yönetimi bu bölgeye çok büyük sempati ile bakıyorlar. Kendileri gayret gösteriyor, şuan için uçak sıkıntısı dolayısıyla uçağın gece bizim havaalanımızda kalmasında sıkıntı var. İnşallah kış tarifesinde saatlerde düzenlenecek. “dedi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, “Seferlerin başlaması dolayısıyla THY yetkililerine teşekkürlerimi iletiyorum. Ben ilim adıma ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bizler bu uçağın kıymetini bilmeliyiz. Biz bölge olarak işadamlarımızın bu uçağı dolduracağını düşünüyoruz. Saatlerinden düzenlenmesi de bizim için önemli.”diye konuştu.

Ardından Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya ve Isparta Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk de birer konuşma yaparak, yetkililerine teşekkür ettiler.

THY Satış ve Pazarlama Müdürü Halil İbrahim Polat da şunları söyledi: Uzun zamandır uçak seferlerinin başlaması için gayret gösteren yetkililere teşekkür ediyorum. Biz seferleri başlattık. Sayın Valimizin uçak seferlerinin tekrar başlamasıyla ilgili talepleri var, uçak saatlerinin değiştirilmesi konusunda talepler var. İnşallah bunlarda düzene girecek. Burada bizleri karşılayan herkese teşekkür ediyorum.

BAŞDEĞİRMEN’DEN ÖNEMLİ İSTEK
Törende konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, bölgenin uçağı doldurma potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Isparta ve Burdur da işadamlarımızın yanı sıra çok sayıda asker ve çok sayıda öğrenci var. İşadamlarının ve öğrencilerin İstanbul bağlantısı çok fazla. İnşallah Sayın Valimizin müjdesi en kısa zamanda gerçekleşirde hem hergün seferler düzenlenir hem de saatler düzenlenir.”dedi.

Bölgedeki işadamlarının yanı sıra hac sezonunda bölgedeki potansiyelin değerlendirilip hacı adayları için THY’nin Isparta’dan uçak kaldırması gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen, şöyle devam etti:

“Sayın THY yetkililerinin buraya kadar gelmesi bizleri mutlu etti. İnşallah ilerleyen zamanlarda uçak saatleri ve günlerinde de yapacakları düzenlemelerle bizleri daha mutlu edeceklerdir. Ispartalı işadamlarımız, öğrencilerimiz askerimiz uçağın önemli olduğunu söylüyorlar. Her saat yapılacak seferlerin dolu dolu olacağını düşünüyorum.

İşadamlarımız sürekli gidip geliyor, asker, öğrenci potansiyelimiz var. Bunun yanı sıra bölgeden Antalya Burdur Afyon bölgesinden hac yolcuğu yapan yolcularımız var maalesef bu yolcularımız Antalya’dan gitmek zorunda kalıyor biz hac yolcuları için de uçak kaldırılmasını istiyoruz. “
Ardından Protokol üyeleri ile birlikte pasta kesilerek tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum