ITSO-TEB İşbirliği’nde İş Kadınlarına Eğitim

ITSO-TEB İşbirliği’nde İş Kadınlarına Eğitim

Yayınlanma:
ITSO-TEB İşbirliği’nde İş Kadınlarına Eğitim

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Ekonomi Bankası ve Isparta TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği ile gerçekleştirdiği TEB Kadın Akademisi’nde iş kadınları bir araya geldi. Eğitim Programı öncesinde Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Berna Tüzüner, ile TEB Bankası Isparta Şubesi Müdürü Ayla Göbel ile Şube yetkilileri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile KAGİK Başkanı Gözde Çağlar’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Tüzüner, eğitim konuları ile ilgili bilgiler vererek, ITSO Başkanı Başdeğirmen’e işbirliğinden dolayı teşekkür etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen de bu tür eğitimlere her zaman açık olduklarını belirterek, işbirliğinin devam edeceğini söyledi. ITSO toplantı salonunda yapılan eğitime çok sayıda iş kadını ve girişimci kadınlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Ispartalı kadın patronlara işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda bilgilendirme yapıldı.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kadın Bankacılığı ile kadın patronları desteklemek ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle Kadın Akademisi’ni başlatan TEB, 9 Mayıs Çarşamba günü Isparta’daydı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan ve Ispartalı kadın patronların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen TEB Kadın Akademisi Eğitmen Psikoterapist Ebru Tuay’ın ‘’Liderlik ve Ekip Yönetimi’’ eğitimi ile devam etti.

Kadın patronlara özel çözümler
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın işgücünün kıymeti her geçen gün daha fazla fark ediliyor. Ülkemizde özellikle kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu farkeden TEB, bu ihtiyaçtan yola çıkarak kurduğu TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onlara özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda iş hayatındaki kadınları, işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda destekliyor; kendilerine özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk olanakları sağlıyor.



En kapsamlı işetme koçluğu programı; TEB Takım Yıldızları
Kadın patronların en büyük ihtiyacı olan mentörlük/koçluk ihtiyacını karşılamak üzere destek programları yapılandıran TEB, Takım Yıldızları projesi ile kadın patronlara özel olarak eğitim verdiği Şube Müdürleri aracılığıyla“işletme koçluğu’ yapıyor. Türkiye’de bir banka çatısı altında ilk kez bu kadar kapsamlı oalrak kurgulanan proje ile kadın patronların günlük hayatlarına nüfus eden sorunların çözümünde ve işletmelerini büyütmeleri için gereken adımların atılmasında ihtiyaç duydukları koçluk hizmetini almalarıhedefleniyor. Takım Yıldızları formasyonu kazanan TEB Şube Müdürleri, sadece finansal konularda değil, nitelikli personel seçiminden stok yönetimine, nakit yönetiminden yeni nesil satış tekniklerine kadar, kadın patronların işlerini büyütmelerinde ihtiyaç duydukları her konuda yol arkadaşlığı yapıyor.

TEB Büyüme Akademisi ile işletmeler interaktif şekilde büyüyor
Kadın patronların işletmelerini büyütmeleri için grup koçluğu hizmeti veren TEB Büyüme Akademisi’nde ise interaktif bir grup koçluğu yapılıyor. Program sayesinde kadın patronlar işletmelerini yönetirken en çok sorun yaşadıkları konulara çözüm bulabiliyor; odaklanabiliyor, aynı zamanda farklı sektörde iş yapan pek çok kadın patron ile de tanışarak birlikte işbirlikleri oluşturma ya da fikir alışverişinde bulunma gibi imkanlara da sahip oluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.