ITSO'da E İmza Dönemi

ITSO’da e-imza’larını almak isteyen üyeler odaya akın etti. e-imza almak için bugün daha büyük yoğunluk yaşanması öngörülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2014 15:20
ITSO'da E İmza Dönemi

ITSO’da e-imza döneminin başlamasıyla birlikte e-imza almak için üyeler odada yoğunluk oluşturdu. Birçok üye e-imzalarını almak için ITSO’da kuyruk oluşturuken e-imza için son başvuru gününün bugün (18 Eylül 2014) olduğu belirtildi.

e-imza ile ilgili bilgi veren ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri E-imza kullanarak MERSİS Projesi ile yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları vergi beyan ve ödemeleri online ortamda yapılabilecek” diye konuştu.

E-imza sisteminin son derece güvenli olduğunu kaydeden Başdeğirmen “Şirketlerin yaşam süreçleri içinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları veya almaları muhtemel tescil, izin, patent ve belge işlemleri de kapsama dahil edilecektir. Bu işlemlerin, mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) elektronik imzaya sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Isparta TSO üyeleri E-imzalarıyla birlikte paket halinde KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) hesabına da sahip olabilecekler” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.