ITSO'da Seçim Havası Isınıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci başladı. Seçim mart ayı sonuna kadar tamamlanacak ve iş dünyası 4 yıl boyunca odayı yönetecek başkanını seçecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 17:15
ITSO'da Seçim Havası Isınıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2013 yılında yeni bir sayfa açılıyor. Kanun gereği iki dönemdir oda yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Hasan Hüseyin Kaçıkoç, bu dönem aday olamayacak.

2005 yılından bu yana iki dönemdir ITSO’nun başkanlığını yürüten Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un bayrağı kime teslim edeceği gerek siyasi kulislerde gerekse iş dünyasında konuşulmaya başlandı.

ITSO kulislerinden edinilen bir bilgi de mevcut Başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un seçimlerde üyeleri etkilememek adına aday işaret etmekten uzak duracağı yönünde. Kaçıkoç’un bunu yönetime de söylediği öğrenildi. Kaçıkoç, seçimlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada da “ITSO’da yapılacak olan seçim iş dünyasını etkilemeyecektir. Bu sadece yönetimle ilgili bir seçimdir. Ben görevimi gelecek arkadaşa devredeceğim” açıklamasında bulunmuştu.

VALİ’DEN TEK LİSTE ÇIKIŞI

Isparta Valisi Memduh Oğuz ise tek listeyle seçimlere gidilmesinden yana tavır koydu. Kanal 3’te yayınlanan 3. Boyut programında konuşan Vali Oğuz, “Bizim rant derdimiz yok. Rant peşinde değiliz. Aday adayı durumundaki arkadaşlarımız güvenilir, özverili insanlar. Ben bir ağabey olarak bir araya gelin diyeceğim. Muhabbetle çözülemeyecek hiçbir mesele yok. Herkesin ayrı ayrı siyasi görüşleri olabilir. Ama Isparta el ele verebilmeli” şeklinde konuştu. Vali Memduh Oğuz’un adaylarla yakın zamanda bir ayaya gelerek tek liste üzerinde anlaşılması için devreye gireceği öğrenildi. İş dünyasının da tek listeli seçime sıcak baktığı edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.