ITSO’dan Eğitime Büyük Katkı

ITSO’dan Eğitime Büyük Katkı

Yayınlanma:
ITSO’dan Eğitime Büyük Katkı

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Oda üyelerine yaptıkları hizmetlerin yanı sıra, eğitime de büyük hizmetlerde bulunduklarını belirterek; “Oda olarak Isparta’mıza 5 okul kazandırdık” dedi. 

 

Bir toplumun gelişip ilerlemesinde en büyük etkenin eğitim olduğunu ifade eden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, oda olarak bunun bilincinde olarak eğitime büyük desteklerde bulunduklarını belirtti.

Başkan Başreğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ITSO olarak, eğitime de hizmet veriyoruz. Ben, ITSO’da daha önce iki dönem başkan yardımcılığı yaptım. O dönemlerde de Isparta’mıza 5 okul kazandırdık. Bir tanesi Hafız Demiralay İlköğretim Okulu idi. Komite olarak okulu yapmak için bana görev verildi. Devlet - Vatandaş işbirliği ile yapılacak bir okuldu. O günkü sayın valimiz bir yıl içerisinde kabasını siz yapacaksınız sonra incesini biz yapacağız dedi. Biz okul yapımına başladık. Vatandaşlarımızdan para toplayarak 6,5 ay içerisinde okulun anahtarını Milli Eğitime Müdürlüğüne teslim ettik. Bizim insanımız kadirşinas. Böyle güzel şeyler yapılacağı zaman arkasında duran insanlarımız var. ITSO olarak Isparta’mıza İlkokulu böyle hediye ettik. 

“BİR ORTAOKUL, İKİ LİSE 

DAHA YAPTIK VE YAPTIRDIK” 

Onun dışında İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’de yapmak istediği 8 okuldan birisini Isparta’ya kazandırdık. O okulumuz da Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu’dur. Ayrıca vatandaşlarımız ve devletimizle birlikte Tenzile Erdoğan Öğretmen Lisesi’ni yaptık. Bu arada Hukuk Fakültesi’ni inşa ettik. Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki mesleki okulun yapılmasını sağladık.

“ISPARTA’YA YARARLI HİZMETLERDE 

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRDÜK” 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, sadece para ve ekonomiyle alakalı şeylerle uğraşan bir kurum değil. Şehrin içerisinde yapılması gerektiğini düşündüğümüz şeylerle ilgili üst makamlara bildirip, bunların daha iyi şekle getirilmesinde ricacı oluyoruz. Bizler icracı makamlar değiliz ama ricacı makamlarız. Köprü vazifesi gören kurumlarız. Biz sadece üyelerimizin ihtiyacı olan belgeleri vermekle yetinmiyoruz. Bizim asli görevimiz üyelerimize ihtiyaç olan belgeleri vermektir. Ama biz ne yaptık? Son 4 yıl içerisinde 500 tane üyemizi 30 ülkeye götürdük. Oralardaki ekonomik gelişmeler ve yeniliklerle ilgili bir çok etkinlik yaptık. Üyelerimizin ufuklarının açılması, vizyonlarının değişmesi için çalışmalar yaptık. Fuarlara katıldık. Ekonomi Bakanlığı ile URGE projesi yaptık. Elmacılığımızın gelişmesiyle alakalı yaklaşık 20 ülkeye elmacı, soğuk hava depocu ve elma ticareti yapanları götürdük. 

“BİR ÇOK SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ 

AÇAN ÇALIŞMALAR YAPTIK” 

Potansiyel alıcı ülkeleri Isparta’mıza getirdik. Satış için onlara pazarlama yaptık. Hindistan’a hiç elma satmamışken şimdi bu proje sayesinde elma satıyoruz. Arap ülkelerinin birçoğuna kendimizi anlattık ve onlara şuanda elma satıyoruz. Şuanda mobilya alanında URGE projesi yapıyoruz. Mobilya sektörünü dünyaya tanıtacağız. Arkasından değişik sektörlerde URGE projesini yaparak üretici ve işletmecilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Biz birçok çalışmada aracı kurum olduk. Yeni dönemde çalışmalarımızı daha ileriye götürmek için bizimle daha ileriye gitmek isteyen arkadaşlarımızla çalışmak istiyoruz. Şehrimizi de bir adım ileriye götürmek için bu işin mücadelesini vermek istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.