ITSO'dan Önemli Duyuru

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü şirketleri ve kooperatifleri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Yayınlanma:
ITSO'dan Önemli Duyuru

Buna göre, sebebi ne olursa olsun aralıksız genel kurul yapmayanlar, sermayelerini 31.12.1998 tarihine kadar 5 bin TL’ye çıkarmayan anonim şirketler ile 500 TL’ye çıkarmayan Limited Şirketler ve Kooperatifler Kanunu göre herhangi bir nedenle dağılmış olan kooperatifler ile adresleri ve durumları tespit edilemeyen üyelerin sicil kayıtları silinecek. Bu duruma düşen şirket ve kooperatiflerin listesine www.itso.org adresinden ulaşılabiliyor.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 7’nci maddesi uyarınca, şirketlerin/kooperatifler yapılan incelemeler sonucunda belirlenmiş olup, aşamalar halinde yasal işlemlere başlanılmıştır. Kendilerine yapılan yasal bildirim dışında söz konusu ilgili mevzuat kapsamında şu ana kadar yasal işleme alınan münfesih durumdaki şirket ve kooperatifler listesine www.itso.org adresinden ulaşılabilmektedir.

Konuyla ilgili Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden yapılan detaylı açıklama şöyle:

“28513 Sayılı Münfesih Olmasına veya Sayılmasına Rağmen Tasfiye Edilmemiş Anonim ve Limited Şirketler İle Kooperatiflerin Tasfiyelerine ve Ticaret Sicili Kayıtlarının Silinmesine İlişkin Tebliğ Bilgileri kapsamında bazı anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin, ticaret sicili kayıtları üzerinde yapılan inceleme neticesinde münfesih durumda olduğu anlaşılmıştır.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 7 nci maddesi uyarınca, şirketlerin/kooperatiflerin infisah sebeplerinin iş bu ihtarın ilanından itibaren iki ay içinde münfesih olma sebeplerinin ortadan kaldırılarak buna ilişkin ispat edici belgelerin Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ticaret Sicil Müdürlüğümüze ibraz edilmesi ya da şirket/kooperatifin faaliyetinin devamına mümkün olmaması halinde aynı süre içerisinde tasfiye memurunun bildirilmesi, ayrıca şirket ya da kooperatifin davacı veya davalı sıfatıyla devam eden davasının bulunup bulunmadığına ilişkin yazılı beyanın Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ticaret Sicil Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir.

Belirtilen süre içerisinde münfesih olma sebeplerini ortadan kaldıran işlemlerin yerine getirildiğinin ispatlayıcı belgelerle birlikte bildirilmemesi ya da tasfiye memurunun bildirilmemesi halinde şirketin/kooperatifin unvanı ticaret sicilinden silinecek olup, şirkete/kooperatife ait malvarlığının kaydın silindiği tarihten itibaren on yıl sonra Hazineye intikal edeceği ve bunun kesin olduğu ihtaren duyurulur.”

Bu durumdaki üyelere yasal yazılı bildirimler tek tek yapılmış olup yine de üyelerin www.itso.org adresindeki listeden durumlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu duruma düşen üyenin ITSO Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne başvurması yeterlidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.