ITSO'dan Şehitlerimize Vefa

ITSO'dan Şehitlerimize Vefa

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2018 17:15
ITSO'dan Şehitlerimize Vefa

ITSO’da , ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna şehit olan kahraman askerlerimiz ve polislerimizin ruhuna ithafen ve hala mücadeleye devam eden güvenlik güçlerimizin zaferle dönmesi için Kuran’ı Kerim ve dua okutuldu. 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda İl Müftülüğü işbirliğinde, ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna şehit düşen güvenlik güçlerinin ruhlarına ithafen, savaşlarda yararlanan kahraman gazilere minnet duygularını ifade etmek ve  halen mücadeleye devam eden asker ve polislerimizin zaferle dönmesi için Kur’an-ı Kerim okutularak dua edildi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen dua törenine şehit aileleri, gaziler ile protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ile oda üyeleri katıldı. Katılımın yoğun olduğu  programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Ardından Kur’anı Kerim okunarak devam eden program Başkan Şükrü Başdeğirmen ve İl Müftü  Vekili  Mevlüt Şahiner’in konuşması ile devam etti. Ardından tekrar Kur’an okunup dua edildi. Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu öğrencileri şiir ve İlahiler okudular. 

Duygulu anlar yaşanan programda  ITSO Başkanı Başdeğirmen konuşmasında şunları söyledi: 

Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, “kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde” yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan Dış İşleri Bakanlığı mensubu şehitlerimizi yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi rahmetle anmak, gazilerimize acil şifalar dilemek, ve halen cephelerde ülkemizin birliği ve bütünlüğü için cansiperane mücadele eden güvenlik güçlerimize minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere böyle bir program düzenledik. Programımızın Ramazan-ı Şerifimizin habercisi mübarek 3 aylarımızın başlangıcı,18 Mart Çanakkale Zaferimizin 103. Yıldönümü ve Afrin’i teröristlerden temizlediğimiz ve Türk Bayrağımızı dalgalandırdığımız bu kutlu günlere rastlaması ve salonumuzu ilk kez misafirlerimize böyle güzel bir etkinlik için açmanın gururunu yaşıyoruz.  Müftülük ile işbirliğinde yaptığımız bu etkinliğimizde değerli din adamları hocalarımız Kur’an-ı Kerim okuyup dua edecektir. Biz şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır.”

Ardından konuşan İl Müftü Vekili Şahiner, bu kutlu günlerde böyle bir programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti anlatarak Başdeğirmen ve ekibine teşekkür etti. 

Programın ardından misafirlere helva ve elma ikram edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.