ITSO’dan Su Orucu Kampanyasına Destek

Burdur Gölü için düzenlenen bir günlük ‘Su Orucu Kampanyası’na’ ITSO’dan destek geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2014 14:35
ITSO’dan Su Orucu Kampanyasına Destek

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, su kapasitesinin üçte birini son 35 yılda kaybeden Burdur Gölü'nün 4.3 milyar ton olan su varlığının 330 milyon tonunun her yıl yok olmasıyla gelecekte beklenen tehlikelere karşı Burdur Gölü’ne Hayat Verelim’ Derneği ve ’Göle Yas’ belgesel filmi yönetmeni Şafak Türkel ile Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Öztürk Sarıca’nın başlattığı ‘Su Orucu Kampanyası’na destek vereceklerini bildirdi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, “ Tüketim hızı böyle devam ederse 20 yıl sonra tamamen kuruyacağı öngörülen Burdur Gölü için imza kampanyası başlatıldı. Dünyada 'Burduricus' olarak adlandırılan balık türünün tek yaşam alanı Burdur Gölü’nün, sondaj ve plansız sulamayla gölü besleyen akarsuların önüne yapılan göletler ve buharlaşma yüzünden hızla yok olduğu söyleniyor. Gölün kurtarılması amacıyla Karakent Köyü'nde 3 yıl önce hayata geçirilen Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi kapsamında, 27 -28 Eylül'de 'Göle Yas' etkinliği düzenlenecek. Dünyanın birçok ülkesinden katılımın da olacağı uluslararası etkinlikte bir gün boyunca suyun kullanılmadığı 'su orucu' tutulacak. 27 Eylül 2014'te Lisinia Proje alanında başlayacak, 28 Eylül'de Burdur Gölü halk plajında devam edecek olan etkinliğe bizde Ticaret ve Sanayi Odamızın olarak destek vereceğiz.” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen Burdur Gölü’nün bölge açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Gölün göz göre göre kurumasını istemiyoruz. 20 yıl içinde tamamen yok olma tehlikesindeki gölün kurumasının, havzada tarım yapılamaması, içme sularının kalmaması, hatta tüm dünyadaki temiz su kaynaklarının tükenişi ve milyonlarca insanı bekleyen susuzluk anlamına geliyor. Bu durum bölgesel anlamda bizleri de çok etkileyecektir. Dolayısıyla Bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem arz eden Burdur Gölü için bir günlük yasa bizler de katılmalıyız. Yalnızca su içmemek değil evimizde, tarlamızda, tuvaletlerimizde, mutfağımızda yani yaşamınızın her anında su kullanmamak için çaba göstermeli ve bu su orucunu kendimize zarar vermeyecek sınıra kadar sürdürmeliyiz. Yani bizler suyun değerini daha iyi anlamak için bir saat bile olsa susuz kalmanın ne demek olduğunu görmeliyiz. “diye konuştu.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, change.org sitesinden ‘Kuruyan Burdur Gölü İmza kampanyasına’ da destek vereceklerini belirterek tüm oda üyelerini imza kampanyasına desteğe çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum