ITSO'nun Eski Binası Ne Olacak?

ITSO'nun Eski Binası Ne Olacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2017 16:24
ITSO'nun Eski Binası Ne Olacak?

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın İstanbul Yolu üzerinde yeni yapılan Ekonomi Kampüsüne taşınması nedeniyle boşalan Mimar Sinan Caddesindeki binaya Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü taşınacak.

İsparta Ticaret ve Sanayi Odası, uzun yıllar hizmet verdiği Mimar Sinan Caddesindeki merkezinden İstanbul Yolu üzerinde yeni yapılan Ekonomi Kampüsüne taşındı. Oda, 12 Haziran Pazartesi gününden itibaren yani bugünden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Uzun yıllar Mimar Sinan Caddesindeki mülkiyeti kendisine ait 5 katlı binada hizmet veren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, geçen hafta başladığı taşınma işlemlerini dün itibariyle tamamladı. ITSO'nun taşınmasından dolayı boşalan binada ise kimin hizmet vereceği belli oldu. Söz konusu binada Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet verecek.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının söz konusu bina ile ilişiğinin tamamen kesilmesinin ardından binada geniş kapsamlı bir tadilat çalışması başlatacaklarını ifade eden Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; "Bilindiği gibi müdürlüğümüz eski Adliye binası birinci katında hizmet vermekte olup, yerimiz oldukça dar ve yetersiz idi. Konuyu sayın Başsavcımıza aktardım ve daha iyi hizmet için daha geniş bir mekan bulunması talimatını verdiler. 

Bende bu doğrultuda araştırmalarımı sürdürürken, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni bir hizmet binası yaptırdığını ve mevcut yerini boşaltacağını öğrenerek Oda yönetimiyle irtibata geçerek gerekli görüşmeleri yaparak anlaşma sağladık. Bilindiği gibi o binanın mülkiyeti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ait. Dolayısıyla bizde görüşmelerimizi tamamladıktan sonra oda yönetimiyle kira protokolü imzaladık. Bu doğrultuda; Isparta Ticaret ve Sanayi Odası söz konusu bina ile ilişiğinin tamamen kestikten sonra binada geniş kapsamlı bir tadilat çalışması başlatacağız. Binanın boya badanasından, elektrik ve bilgisayar akşamına kadar bina Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün çalışma şekline göre restore edilecek ve ardından biz de şuanda bulunduğumuz yerden yeni yerimize taşınarak orada hizmet vermeye başlayacağız" dedi. 

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, tadilat ve sonrası taşınma işlemi ile birlikte söz konusu binada hizmet vermeye önümüzdeki Temmuz ayının başında başlamayı plan¬ladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.