ITSO'nun Hedefi İhracatı Artırmak

ITSO'nun Hedefi İhracatı Artırmak

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2017 18:01
ITSO'nun Hedefi İhracatı Artırmak

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yurtdışı fuar ve iş gezileri kapsamında 26 oda üyesini KOSGEB destekli Japonya ve Güneykore’ye götürdü. İnşaat sektörü temsilerinden oluşan üyeler fuarlara katılarak ikili iş görüşmeleri yapma imkanı buldular. 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yurtdışı bağlantılarını güçlendirerek,  ihracatını ve işbirliği olanaklarını artırmak adına projelerine ve çalışmalarına devam ediyor. ITSO, bu kapsamda inşaat ve yapı malzemeleri firma yetkilisi 26 üyesini KOSGEB destekli Japonya ve Güneykore iş ve fuar gezisine götürdü. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik öncülüğünde yapılan fuar ve iş gezisinde üyeler sektörleriyle ilgili ikili iş görüşmeleri yapma imkanı buldular.  

Heyet ilk olarak Güneykore’nin Başkenti Seoul’a gitti, burada ikili iş görüşmesi yaparak bazı Firmaları ziyaret ettiler, karşılıklı faaliyetlerini anlatıp fikir alışverişinde bulundular. Burada 2 gün kalan heyet daha sonra Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giderek uluslararası inşaat fuarına katıldılar. Fuar da Ispartalı firma yetkilileri kendilerini tanıtma imkanı bulurken burada da bağlantı kurabilecekleri firmalarla ikili görüşmeler yaptılar. 

Resmi ziyaretler de yapan heyet özellikle Türk firmaların bulunduğu işletmelere de ziyaretlerde bulundular. Tokyo’da ITSO heyetine MÜSİAD’ın Tokyo Başkanı Mahmut Münir Güzel de eşlik etti. 

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, gittikleri her yerde başta Isparta’nın ekonomik durumu olmak üzere kültürel, sosyal ve turizm potansiyeli ile işbirliği yapılacak sektörleri tanıtma imkanı bulunduklarını söyledi.  ITSO Başkan Yardımcısı Çelik 6 gün süren Güneykore ve Japonya iş ve fuar gezisinin üyelere faydalı olduğunu söyledi. Özellikle ikili iş görüşmelerinin verimli geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Çelik, bazı firmaların bağlantılar kurabileceğini belirtti. 

Isparta 2023 yılında 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için yurtdışı bağlantılarının güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, “Japonya ve Güneykore inşaat ve yapı malzemesi firmaları açısından oldukça önemli bir iş ve fuar gezisiydi. KOSGEB destekli olması da üyelerimiz için bir avantaj oldu. Biz yurtdışı programlarımızı üyelerimizin iş yapma potansiyeline göre düzenliyoruz. Gittiğimiz her yerde ilimiz ülkemizi anlatıyoruz. Yabancı işadamlarına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ilimizin ekonomisini, tarımını turizmini anlattık birlikte işbirliği yapabileceğimiz sektörler hakkında bilgiler verdik. Bizimle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Çalışmalarımızın sonucunda her zaman ilimiz açısından olumlu gelişmeler bekliyoruz. 

Bizler işadamları olarak ilimizin ve ülkemizin gelişmesi büyümesini istiyorsak, ihracatımızı artırmalıyız. Bunun için de fedakarlık yapılacaksa yapmalıyız. Devletimiz ihracat yapmak, işini büyütmek isteyen işadamlarımıza gereken desteği veriyor. Bizler de işadamları olarak araştırıp kendimizi geliştirip yeni açılımlar yapmalıyız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak projeler yapıyoruz projelerimize işadamlarının katılmalarını istiyoruz. İhracatçı üyelerimize sürekli eğitimler veriyoruz, teşvikler konusunda Ekonomi Bakanlığı’ndan yetkililer gelerek bilgilendirmeler yapıyor. Yurtdışı gezilerimizi üyelerimizin talepleri doğrultusunda düzenliyoruz. Amacımız ilimizin ve dolayısıyla  ülkemizin kalkınması ihracatımızın artması. Bu yönde de çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum