Itso'nun Siyasete Bulaşması Kabul Edilemez...

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükür Top'un AK Parti il yönetimine girmesinin ardından, CHP'den oda yönetimindeki isimlere partide siyaset yapma çağrısı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2012 18:21
Itso'nun Siyasete Bulaşması Kabul Edilemez...

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, tarafsızlığını çoktan yitirmiş olan Sanayi ve Ticaret Odası’nın yöneticiler açısından siyaset yapmasının önünün açıldığını belirterek, “Cumhuriyetle laiklikle sorunu olmayan ITSO yöneticilerini partimizde siyasete çağırıyorum. Hem bu sayede, iktidarı rahatlıkla eleştirip, Isparta’nın sorunlarını baskı altında olmadan özgürce dile getirebilirler” açıklamasında bulundu

Isparta’nın en güçlü mesleki sivil toplum örgütü Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Top, AK Parti İl yönetiminde yer alınca, odanın diğer yöneticileri için de partilerde siyaset yapma yolu açılmış oldu. Yöneticilere ilk teklif CHP’den geldi. İl Başkanı Yusuf Erdoğan, “ITSO yönetiminde Cumhuriyetle laiklikle sorunu olmayan arkadaşlarımızı partimizde siyaset yapmaya çağırıyorum” dedi.

‘BİR YANLIŞLIK VAR’

Elbette insanoğlunun bulunduğu yerde siyasetin olacağına vurgu yapan Erdoğan, “Fakat öyle kurumlar öyle kuruluşlar vardır ki siyasi görüşünü yüreğinde saklar, tüm siyasi partilere mesafeler koyarak kendi odasının kendi üyelerinin kendi yaşadığı şehrin sorunlarına öncelik verir. Bu kurumlar oluşurken her görüşten kimselerin olması mümkündür. Eğer kuruluşlar belirli menfaat ve çıkar peşinde koşarak iktidar partisine yanaşmaya çalışıyorsa kendi yönetiminden birini bir siyasi partinin yönetimine gönderiyorsa burada bir yanlışlık var” dedi.

‘ŞİMDİLİK BEKLEYİP GÖRECEĞİZ’

ITSO’nun geçtiğimiz haftalarda Sayın Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’le düştüğü görüş ayrılığı ile ilgili düşüncelerimi ‘kankalara ne oldu’ diye kısa ve öz şekilde değerlendirdiğini anımsatan Erdoğan, “ Siz yönetim kurulu adına teşvikle ilgili açıklama yapacaksınız. İktidarı yerden yere vuracaksınız. Yönetim kurulu üyeleri bunun altına imzasını atacak. Sonra o isimlerden birini AKP’ye vereceksin. Bundan sonraki süreçte ben ITSO’nun bu arkadaşımızla ilgili vereceği kararı beklemek istiyorum. Asıl değerlendirmeyi bu bekleyişten sonra yapacağım” diye konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘KAPIMIZ ITSO YÖNETCİLERİNE AÇIK’

“Eğer arkadaşımız ITSO’da yöneticilik yapmaya devam ederse o zaman yöneticiler için kendi düşüncelerinde olan siyasi partilerde siyaset yapmalarının önü açılmış olur. Böyle bir oluşuma girilecek olursa da zaten ITSO’nun olmasının bir anlamı yok. O halde ITSO yöneticileri siyasi partilerde görev almalı. ITSO yöneticileri arasında cumhuriyetle, laiklikle sorunu olmayan bağımsız demokratik Türkiye Cumhuriyeti diyen tüm arkadaşlarımıza partimizin kapısı açıktır. Hem bu sayede oda yönetiminde iktidar aleyhinde konuşamadıklarından ötürü, partimizde siyaset yapmaları halinde baskı altında olmadan özgürce Isparta’nın sorunlarını dile getirebilirler. İktidara yüklenebilirler.

‘KABUL EDEMEYİZ’

Kuruluşlara siyasetin girmesini sakıncalı buluyoruz. Fakat kişilerin görüşlerine de saygı duymak zorundayız. ITSO gibi büyük bir kuruluşun siyasete bulaşmasını kabul edemeyiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.