ITSO'ya 120 Yıllık Hizmet Binası

ITSO'ya 120 Yıllık Hizmet Binası

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2017 05:04
ITSO'ya 120 Yıllık Hizmet Binası

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni hizmet binasıyla ilgili, "İnşallah bu binamızda 120 yıl hizmet için yeterli olacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin gelecek 120 yılına hizmet edecek nitelikte ve özellikte" dedi.

ITSO'nun Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki kendi arsası üzerinde inşa edilen yeni hizmet binası Ramazan Bayramı'nda görücüye çıktı. ITSO'nun yeni binası Isparta Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, muhtarlar, sivil toplum ve mesleki örgüt temsilcileriyle çok sayıda iş adamının katıldığı bayramlaşma programında misafirlere tanıtıldı.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni hizmet binasının özelliklerini anlattı. 20 bin metrekare kullanım alanına sahip yeni ITSO binasında 11 ayrı kuruluşun da hizmet vereceğini belirten Başdeğirmen, "Bu proje Isparta'nın büyümesine, gelişmesine bir katkıdır" dedi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

"Burası bizim dışımızda 11 tane daha kuruma hizmet veren bir kampus haline gelecek. Amacımız modernleşen Isparta'da şehir merkezindeki yoğunluğu aşmak, memleketimizin büyümesine katkı sağlamak. Üyelerimizin en kaliteli şekilde hizmet almasını sağlamak istiyoruz. 11 ayrı kurumun daha olması üyelerimiz açısından büyük avantaj. İŞKUR, KOSGEB ve BAKA gibi kurumlarla da işini burada halledebilecek."

20 bin metrekare kapalı alana sahip binanın 4400 metrekaresini BAKA'ya, 1000 metrekaresini Ticaret Borsası'na, 425 metrekaresini Eczacılar Odası'na sattıklarını anlatan Başdeğirmen, geri kalan 14 bin metrekarenin de ITSO'nun kullanım alanı içerisinde olduğunu kaydetti. 3500 metrekare kapalı alanı olan binanın üstünde arşivler, mescit ve diğer birimlerin bulunacağını vurgulayan Başdeğirmen, "Burada Kredi Garanti Fonu olacak. İŞKUR, KOSGEB'in temsilcilikleri olacak. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamızın temsilciliği, Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu olacak. Yine SDÜ'nün bizlerle alakalı bölümü burada üyelerimiz için hizmet verecek.Teknoloji Transfer Ofisi'ni buraya taşıyoruz. Isparta Genç İş adamları Derneği ile Isparta Girişimci ve Sanayici İş adamları Derneklerimiz de burada olacak.Ekonomiyle alakalı, ticaretle alakalı birçok birimi buraya toplamış olacağız" diye konuştu.

Şehir merkezindeyken üyelerin 3-4 ayrı yere gitmek zorunda kaldığına işaret eden Şükrü Başdeğirmen, şöyle devam etti:

 

"Şimdi hepsi bir noktada. Her birimin kendisine özel asansörü ve merdiveni var. Şehir merkezindeki yerimizde aracınızla gelip,işinizi göremiyordunuz. Trafik yoğunluğu çok fazlaydı. Üyelerimizin desteğiyle bu binayı Isparta'ya kazandırmış olduk. Burada 7 tane toplantı salonumuz var.Meclis salonumuz var. 20'den 450 kişiye kadar 7 tane toplantı salonumuz var.Kime ne lazımsa orayı kullanabilecek. Restoran, kafemiz burada olacak. Dışarıda 7 tane iş yerimiz var. Biri banka için diğerleri de eczaneler için. Yanımızda hastane olması dolayısıyla iş yerlerini eczane olarak düşündük. Bizden önceki başkanlarımız, yöneticilerimiz hepsinden Allah razı olsun Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na çok güzel bir mekan kazandırmışlar. Şehir merkezinde olması ve trafik sıkışıklığı nedeniyle buraya geldik. Trafik sıkışıklığı problemi olmasa daha o bina bize 15-20 yıl daha yetirdi. 50-60 yıl Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet etmiş. Şimdi de yeni hizmet binamızdayız. İnşallah bu binamızda 120 yıl hizmet için yeterli olacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin gelecek 120 yılına hizmet edecek nitelikte ve özellikte."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.