İttifak 19 Mayıs'ı Birlikte Kutladı... 1 Eksikle...

İttifak 19 Mayıs'ı Birlikte Kutladı... 1 Eksikle...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2018 14:31
İttifak 19 Mayıs'ı Birlikte Kutladı... 1 Eksikle...

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim İş, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti'nin yer aldığı platform 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı birlikte kutladı.

Millet İtiifakını oluşturan siyasi partiler arasından sadece Saadet Partisi'nin kutlamaya katılmaması dikkat çekti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunan kuruluşlar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakkapı Meydanı'nda ortak açıklama yaptı.

Burada ADD Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, katılımcı kuruluşlar adına yaptığı açıklamada; "Tarih 30 Nisan 1919. Mustafa Kemal Paşa Sadrazam Damat Ferit tarafından 9. Ordu Müfettişliğine atanır. Padişah Vahdettin’in, Türklerin Pontusçulara karşı yürüttüğü direniş hareketlerini kırmak amacıyla özel görevlendirdiği Mustafa Kemal, işgalci İngilizlerin talimatıyla verilen bu görevi, Vatanın ve Milletin kurtuluşu için kullanacak ve 16 Mayıs günü İstanbul’dan, kırık dökük Bandırma Vapuruyla Samsun’a doğru yola çıkacaktır. 99 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Paşa ve en güvendiği arakadaşları Anadolu’da Milli Mücadele’nin fitilini ateşlemek için Samsun’a ayak basacaktır.

Bu önemli gün, 20 Haziran 1938’de Atatürk’ün imzasıyla Gençlik ve Spor Bayramı olarak, 1981’den sonra da Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs 1919 günü Türk Milleti olarak Milli Mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. 19 Mayıs Türk tarihinin dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, milletimizin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş ve uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk Ulusu’nun 99. ve O’nun kurtarıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün 137. doğum günüdür.

Bu gün aynı zamanda Atatürkçü Düşüncenin yılmaz ve ödünsüz savunucusu olan Atatürkçü Düşünce Derneğimiz’in 29. Kuruluş Yıldönümüdür.

Bu denli önemli dönüm noktası olan bu gün, kendini Türk Milleti’nin bir ferdi olduğunu hisseden herkese kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacaklar için her 19 Mayıs bir başlangıçtır. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi kurtarmak için yola çıkması gibi.

Bu 19 Mayıs da Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden kurtuluşu için bir başlangıç olacaktır" dedi.

Güldiken; "Tabelalardan TC’yi silenler, andımızı kaldıranlar, İstiklal Marşımıza dil uzatanlar, her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alanlar, Ne Mutlu Türk’üm Diyene demeyi ırkçılık sayanlar, terör örgütü ile Oslo’da, Dolmabahçe’de masaya oturanlar, Cumhuriyet’e reklam arası diyenler, Atatürk’e ayyaş diyenler, dini siyasetin tam göbeğine yerleştirip dini kullananlar, ayakkabı kutularını çok sevenler, Cumhuriyet kazanımlarını, kurumları ve fabrikalarımızı yok pahasına satanlar, ülkemizin ve vatandaşlarımızın borcunu üç kat artıranlar, kanlı 15 Temmuz’u yapanlara ne istediniz de alamadınız diyenler, şehit babasını hapse atanlar, milletin lokmasıyla saltanat sürenler, Atatürk’ün saraydan alıp milletine verdiği egemenliği tekrar milletten alıp saraya vermeye çalışanlar geldikleri gibi gideceklerdir.

Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk: “Ben 1919 senesi Mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün, elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, Türk Milleti’ne güvenerek işe başladım. Samsun’dan Anadolu içlerine kırık bir otomobille gidiyordum... O kırık otomobil Anadolu içlerinde ilerlerken, ben daima düşünür ve yaverime ‘Dağ başını duman almış’ marşını söyletirdim. Ben Türk ufuklarında bir gün behemehal bir güneş doğacağına, bunun hareket ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum. O marşı okutup tekrar ettirmekteki maksadım, Türk’ün bu güneşi doğunca, muvaffak olacağını anlatmaktı.”

Bu güneş doğacaktır, yakındır.  Atatürk’ün dediği gibi cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren tüm gençlerimizin heyecanı, cesareti, enerjisi ile hepimiz; Cumhuriyetimizin ortak değerlerinin yeniden tartışılır hale geldiği günümüzde tam bağımsız Türkiye için canlarını feda eden kahramanlarımızın emanetinin savunulmasında üzerimize düşen sorumluluk bilincimiz ve tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz ve biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.