İttifak Olsa Da Olmasa Da…

MHP Merkez İlçe Başkanı Taştekin Net Konuştu; İttifak Olsa Da Olmasa Da…

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2018 11:50
İttifak Olsa Da Olmasa Da…

İttifak tartışmaları ve bekleyişi devam ederken MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, iddialı konuştu. İttifak olsa da olmasa da MHP belediyeciliğinin Isparta’da devam edeceğini söyleyen Taştekin, CHP İl Başkanı Kürkçü’nün Günaydın eleştirilerine de “Atatürkçülüğü sizden öğrenecek değiliz” diye cevap verdi.

Türkiye siyasi gündemi yerel seçimler ve ittifaklar meselesine kilitlendi. Isparta’da bekleyiş sürerken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, Kanal32 Televizyonu’nda yayınlanan Ne Var Ne Yok? Programında Gazeteciler Şakir Aksöz ve Bora Tüfekli’nin konuğu oldu.

Gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Taştekin, Isparta’da bir dönem arayla 3. dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Günaydın’ın Isparta’ya yön verdiğini ve Isparta’nın MHP’li belediyecilik anlayışına yeniden teveccüh göstereceğinden bir şüphesinin olmadığını söyledi.

“HEDEF AVRUPA’NIN 1 NUMARASI OLMAK”
Isparta Belediyesi’nin başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Taştekin, “Yaşanabilir kentler arasında 1. olmak bize yetmiyor. Bizim hedefimiz Türkiye’nin 1 numarası olmak değil. Bizim hedefimiz Avrupa’nın 1 numarası olmak. Bu MHP’li belediyeciliğin vizyonudur. Bakın Gökkubbe Fuar alanı, Etnografya Müzesi, Otogar Yaşam Alanı projesi gibi büyük projeler Isparta’ya değer kattı. Ispartalı bunları görüyor” ifadelerini kullandı.

“YENİKAPI RUHU DEVAM EDİYOR”
MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, ittifaklar konusunda da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Taştekin, “15 Temmuz süreci ile birlikte zaten bir ittifak gerçekleşti. Yenikapı Ruhuyla başlayan bu ittifak devam ediyor. Ülkemiz belirli bir süreçten geçti ve bu sancılı süreci hep birlikte atlattık ve atlatıyoruz. Ben bu ittifakın 31 Mart seçimlerinde Isparta yerelinde de devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

“DOĞAL BİR İTTİFAK VAR
RAKAMLAR DA BUNU GÖSTERİYOR”
Isparta’da da doğal bir ittifakın söz konusu olduğunu kaydeden Taştekin, bu ittifakı rakamlarla anlattı. Bir önceki seçim sonuçları üzerinden doğal ittifakı anlatan Taştekin, “Bakın bir önceki belediye seçimlerinde MHP’nin yüzde 44,5 AK Parti’nin ise yüzde 39,9 oyu var. İl Genel Meclisinde ise MHP’nin yüzde 33,2 AK Parti’nin ise yüzde 42,2 oyu var. Bu tablo zaten gösteriyor ki, yerel tabanda bir ittifak var. Ben bu ittifakın artarak devam edeceği kanısındayım” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın karşısında bir ‘zillet ittifakı’ oluştuğunu söyleyen Taştekin, “PKK ve havarileri ile, FETÖ ve havarileri ile olaşan bir zillet ittifakı var. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu süreçte zillet ittifakının karşısında Cumhur İttifakı’nın devam ediyor olması önemlidir” dedi.

“AK PARTİ TABANI İTTİFAKTAN RAHATSIZ DEĞİL”
MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, ‘Ya ittifak olmazsa’ sorusuna da net cevap verdi. Taştekin, “Biz yola çıkarken AK Parti ile ittifak edelim diye yola çıkmadık. İttifak olur ya da olmaz. İttifak olsa da olmasa da Biz bu seçimin kazanan tarafı olacağız. Bu da Isparta kazanacak anlamı taşıyor” dedi. AK Parti tabanının ittifaktan rahatsız olduğu yönündeki değerlendirmeleri de anlamsız bulduğunu kaydeden Taştekin, “AK Parti tabanının böyle bir ittifaktan rahatsız olmadığını düşünüyorum. Yönetim kademelerinde rahatsızlık hissedenler olabilir. Ama, ben tabanda AK Parti’ye oy veren seçmenin yerel seçimlerde yapılacak ittifaktan rahatsızlık değil, memnuniyet duyacağından eminim” görüşünü savundu.

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜ CHP’DEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”
Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Ahmet Kürçü’nün “Günaydın, Atatürk’ü kullanarak oy devşirmek istiyor” yönündeki eleştirilerine de cevap veren Taştekin, “MHP’nin üyeleri, kadroları Atatürkçülüğü CHP’den öğrenecek değil. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi parti konumundan uzaklaştı. CHP’nin 6 okunda devletçilik var, milliyetçilik var. Bugünkü CHP yönetimi devletçilikten ve milliyetçilikten uzak. CHP tabanı bu durumdan rahatsız ve bu rahatsızlık CHP’den MHP’ye doğru bir akış sağlıyor. Parti yönetimi bu durumdan rahatsızlığını böylesine anlamsız, içeriksiz açıklamalarla tölore etmeye çalışıyor. Ama nafile” dedi.

“SEN HDP İLE İTTİFAKI ANLAT BU MİLLETE”
Taştekin, “Biz Atatürkçü değil, Atatürk gibi düşünen insanlarız. Atatürkçülük ortak bir değerimizdir. CHP’nin tekelinde değildir. Öyle ölçülebilir bir şey de değildir. MHP’nin ilkeleri, MHP’nin yaşam tarzı CHP’den çok ileride bir Atatürkçü anlayışa sahiptir. CHP İl Başkanı Sayın Kürkçü, böylesine açıklamalar yapacağına, HDP ile kapalı kapılar arkasında yapılan ittifakları içine sindirebiliyor um onu anlatsın” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum