IYAŞ AVM’de Organ Bağışı Kampanyası

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde organ bağışı etkinliği düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2013 14:21
IYAŞ AVM’de Organ Bağışı Kampanyası

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, önceki gün halkın sağlığını düşünerek organ bağışı etkinliği düzenledi. TurkMSIC (Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği) öğrenci grubu tarafından düzenlenen etkinlikte, organ bağışı hakkında bilgilendirilen vatandaşların bağış istekleri kayıt altına alındı.

ISPARTA’DA İSTENİLEN SEVİYEYE ULAŞILMALI

TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı öğrenciler, IYAŞ Park Alışveriş Merkezi girişine kurulan stantta düzenlenen etkinlikle ilgili halka bilgi verdi.

Türkiye'de önemli yer tutan ve bilinmekte güçlük çekilen organ bağışının ne yazık ki her geçen gün azaldığının altını çizen TurkMSIC Süleyman Demirel Üniversitesi Yerel Kurulu Halk Sağlığı Koordinatörü Görkem Sarıkaya “ Organ bağışı halk sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Her insan organlarını bağışlamalı ki, hayat kurtarma oranı çoğalsın… Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz.

Bu yüzden IYAŞ Park AVM’de halkımızı bilgilendirerek, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı kayıt altına alıyoruz. Isparta’da organ bağışı istenilen seviyede değil. Bu da son derece üzücü bir durum” şeklinde konuştu.

TurkMSIC Isparta Halk Sağlığı’na bağlı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, IYAŞ Park AVM’de düzenledikleri organ bağışı etkinliğinde kayıt yaptırmak isteyen çok sayıda kişiye ulaştıklarını ifade ettiler.

HABER: IYAŞ Park - Özcan ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.