Iyaş Yönetimine Üyelerden Tam Destek

IYAŞ AŞ'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı dün SDÜ Kongre ve Sergi Sarayı büyük salonunda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 12:01
Iyaş Yönetimine Üyelerden Tam Destek

Kongrede Divan Başkanlığına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç getirildi. Toplantıda Çalışma Raporu Bahattin Şenol, Denetim Kurulu Raporu İsmail Gülata, Blânço kâr zarar hesaplan ise Aykut Tezcanlı tarafından okundu.

Raporlar üzerinde söz alan Op. Dr. Levent Başyiğit "Anadolu'da birçok şirketler batarken IYAŞ çok iyi yönetildiği için çok iyi erlere gelmiştir. IYAŞ sayesinde Isparta prestij kazanmıştır. Başta Bahattin Şenol olmak üzere IYAŞ Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum çalışmalarında basanlar diliyorum.

YILMAZ KÖSE'YE TEPKİ
Daha sonra söz alan ve sadece 2 hissesi bulunan Yılmaz Köse IYAŞ'in kötü yönetildiğini. Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan raporların gerçekleri yansıtmadığını öne sürdü ve hesap vermeleri için durumu yargıya taşıyacağını öne sürüdü.

Yılmaz Köse'nin bu konuşması üzerine bazı ortakların "Sen şirketlerin nasıl yönetildiğini dahi bilmiyorsun ve kongreyi gereksiz yere oyalıyorsun" dedikleri dikkat çekti. Kongre Divanı konuşmacılara 5'er dakika süre verdiği halde Yılmaz Köse 15 dakikadan fazla konuştu.

Divan Başkanı Kaçıkoç'un ikazına rağmen Yılmaz Köse konuşmakta ısrar edince bir ortak tarafından zorla yerine oturtuldu. Kongrede gündemin tüm maddeleri oybirliği ile kabul edildi.

YÖNETİM VE DENETİM GÜVEN TAZELEDİLER

Kongrede sıra seçimlere geldi. Maddeye göre seçimlerin 3 yılda bir yapılması gerekiyordu. Çok az sayıda ortağın 2 yıl yapılmasını istemesi üzerine oylama yapıldı. Seçimlerin 3 yılda bir yapılması ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Seçimlerde Bahattin Şenol ve arkadaşlan güven tazelediler. İşte ortaklardan tam destek alan IYAŞ kunnaylan:

Yönetim Kurulu: Bahattin Şenol, Aykut Tezcanlı, Necmettin Akşahin, Erol Büyükleblibi, Süleyman Dağlı, Hasan Ali Meydan, Mustafa Bahçıvan Denetim Kurulu: İsmail Gülata (Yeminli Mali Müşavir), İbrahim Özay (Mimar).

KAR DAĞITIMI 1 MAYISTA BAŞLIYOR

Tenkitlere cevap veren IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, IYAŞ AŞ'nin Ticaret Kanunu çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü, sıkıntıların geride kaldığını, bundan sonra her yıl ortaklara kâr dağıtılacağını bildirdi. Şenol, kâr dağıtımına l Mayıs tarihinde başlanacağını ve hisse başına 57 lira ödeneceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.