İyi İzle Ispartam Burdur İkinci OBS'yi Açıyor!

Isparta'da ikinci OSB'nin daha adı anılmazken Burdur'da ikinci OSB için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2012 00:20
İyi İzle Ispartam Burdur İkinci OBS'yi Açıyor!

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un Isparta ve Antalya'dan teşvikte daha avantajlı olduğunu belirterek ikinci OSB'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

AK Parti Isparta milletvekillerinin 'Isparta'da ikinci OSB ve Kar Havacılık Okulu'nun yan sanayi planı tartışılmalı' açıklamalarına rağmen bu konuların adı bile anılmazken, Burdur ikinci OSB yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Çünkü teşvikteki avantajını akıllıca kullanmak istiyor.

Burdur'a yapılacak ikinci Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB) yapılacağı bölgede yer alan 140 parselden 30'u kamulaştırılmış durumda. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Gökçebağ köyü yakınlarında yapılacak OSB ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Burdur'a yatırımın her geçen gün arttığını ve ikinci bir OSB'ye ihtiyaç duyduklarını kaydeden Keyik, kısa süre içerisinde yeni OSB yapımının tamamlanması gerektiğini vurguladı.

ISPARTA GIPTA İLE İZLİYOR

OSB yapımında kamulaştırma engeli yaşadıklarına dikkat çeken Keyik, "Yeni OSB 96 hektarlık bir alana kurulacak. Bugüne kadar 140 parselden 30'u kamulaştırıldı. Geri kalan parsellerle ilgili köylülerle uzlaşma arıyoruz. Burdur'a yapılacak olan OSB ile ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor" dedi. Daha önce ikinci yatırım teşvik bölgesinde yer alan Burdur'un yapılan değişiklikle üçüncü teşvik bölgesine çıktığını hatırlatan Başkan Keyik, bu durumun Burdur'u diğer illere göre daha avantajlı hale getirdiğini aktardı.

YATIRMCILARIN LİSTESİNDE BAŞTAYIZ YENİ OSB'YE MUTLAK İHTİYAÇ VAR

Batı Akdeniz Kalkınma Planı'na göre yatırımda en cazip iller arasında Burdur'un olduğuna işarete eden Başkan Keyik şöyle konuştu:

"Antalya irinci teşvik bölgesi, Isparta ise ikinci teşvik bölgesinde yer almaktadır. Burdur ise yeni teşvik sistemine göre yatırımcıların tercih listesinde başta yer almaktadır. Enerji giderleri, vergi, işçi sigortasının ödenmesi konularında üçüncü bölgede yer almamı sebebiyle diğer illere göre daha avantajlıyız. Bunun için yeni bir OSB'ye ihtiyaç var." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum