İyi Niyetlerini Sorgularız!

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun: Paralelle hala dirsek teması olanların iyi niyetlerini sorgularız...

Yayınlanma:
İyi Niyetlerini Sorgularız!

Isparta'da Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ-PDY) yönelik mücadele sürerken AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan uyarı niteliğinde o açıklama geldi: Bu terör örgütünün yapıp ettikleri bu kadar ayyuka çıkmışken hala eğer onlarla dirsek temasını sürdürenler varsa biz artık bu saatten sonra onların da iyi niyetlerinden şüphe etmeye başlarız.

Isparta'da FETÖ -PDY'ye yönelik ses getiren operasyonlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu aracılığıyla kurumlardaki paralel yapılanmanın boyutunun tespitine yönelik kararlılıkla birlikte AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan da terör örgütünü hedef alan sert açıklamalar geldi.

KARŞIMIZDA BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VAR
Hükümet olarak paralel yapı ilgili, onların yaptıkları ile ilgili, bu ülkeye verdikleri zararla ilgili duruşlarının oldukça net olduğunu söyleyen Zabun, "Bu noktada en yukarıdan en aşağıya kadar başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimizle birlikte bütün arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti taşıyorlar. Biz bu yapının bu ülkeye nasıl bir zarar verdiklerini ve bundan sonrada boş durmayacaklarını biliyoruz.

Onlarında emir aldıkları noktalar sonucu bugüne kadar yaptıklarını yapmaya devam edecekleri konusunda bizimde öngörülerimiz var. Bu ülke büyük bir ülkedir. Bu devlet büyük bir devlettir bunlara asla fırsat vermeyecektir. Bütün kamuoyunun da gördüğü gibi bu mücadele en çetin şekilde devam etmektedir. Geçmişe dönüp bakacak olursak bu yapı milli güvenlik kurulu raporlarına da FETÖ/PDY olarak yansımış, terör örgütü olarak yansımış bir yapıdır. Ne demektir bu, terör örgütü olarak bu yapı bu devletin temel değerlerini sarsmayı hedefleyen, bu ülkenin milli çıkarları, milli duruşu yerine bu ülkeye zarar vermeyi hedefleyen bir yapıyı ifade eder. Terör yapısı olarak görülmek, değerlendirilmek altı çizilmesi gereken bir durumdur" dedi.

BÖYLE BİR İNANÇ DİNİMİZLE BAĞDAŞMAZ
Halen safça bu yapının arkasından gidenlerin olduğunu kaydeden Zabun; "Bu insanlarımızın artık gözündeki perdeyi indirmesi gerekir. Özellikle biz sahada karşılaşıyoruz. İnsanlar bir takım korkularının esiri oluyorlar. Bu korkular kimi zaman maddi kimi zamanda manevi oluyor. Bu yapı ile ilgili bu yapının başındaki o şahısla ilgili her hangi bir şey söylendiğinde başına bir şey geleceğine inananlar oluyor. Ama kesinlikle böyle bir şey olmaz. Ne İslam inancı ile ne de dinimizin her hangi bir noktası ile böyle bir şey bağdaşmaz. Kaldı ki vatanına, milletine ihanet eden, bu ülkenin yapısına zarar vermek için ne menem olduğu belli olmayan çevrelerle işbirliği içerisine giren ve onların uşaklığını üstlenen bir şahsa böyle bir itibar gösterilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim dinimizin ve kültürümüzün de kabul edebileceği bir şey değil. Dolayısıyla artık o insanlarda gözlerini açmak ve korkularını aşmak zorundalar. Böyle korkularla yaşayamazlar" şeklinde konuştu.

HALEN DİRSEK TEMASINDA OLANLARIN
İYİ NİYETİNİ SORGULAMAYA BAŞLARIZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yapının altının ibadet, ortasının ticaret, üstünün ihanet şebekesi olarak yorumladığını anımsatan Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu yapının, bu terör örgütünün yapıp ettikleri bu kadar ayyuka çıkmışken hala eğer onlarla dirsek temasını sürdürenler varsa biz artık bu saatten sonra onların da iyi niyetlerinden şüphe etmeye başlarız. Onların da saflıklarını, iyi niyetlerini sorgulamaya başlarız. Mesele saflık boyutunu aşar ihanet boyutuna ulaşır. Bu yapı ile bir şekilde dirsek teması olanlar varsa onlarında kendilerine çeki düzen vermesi ve kendilerini toparlamaları gerekir.

TÜRKİYE YOĞUN SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA
Bir başka boyutu ile de Türkiye 2011 seçimlerinden bu yana yoğun bir saldırı ile karşı karşıya. Birileri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bu ülkeyi eski vesayet günlerine döndürmeye çalışıyor. Artık bu ülke eski Türkiye değil. İnsanlarımızın ufku gelişti. Artık milletimiz bu ülkenin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gördü. Gördü ki Ak Parti’yi 14 yıldır her seçimde desteğini artırarak yeniden iktidara taşıdı. Hamdolsun milletimiz son girdiğimiz seçimlerde de yüzde 50 civarı bir oyla Ak Parti’yi yeniden iktidara taşıdı. Biz her zaman milletimizin iradesi bizim için baş tacıdır dedik.

PKK'YA YANDAŞ TOPLAMAK İÇİN EVLERE GİRDİLER
Özellikle biz bu seçim süreçlerinden sonra bu yapının nerede kimlerle nasıl kafa kol ilişkilerine girdiklerini gördük. Özellikle doğu ve güneydoğuda PKK’nın giremediği muhafazakar insanların evlerine bu yapının HDP’ye oy toplamak, PKK’ya yandaş toplamak için girdiklerini biliyoruz. Bunlar kabul edilebilir, affedilebilir şeyler değil. Millet olarak bunlar çok canımızı acıttı. Böyle bir ihanetle karşı karşıya kalmak hepimizi derinden yaraladı. Biz bunların hesabını sormazsak eğer, özellikle 2014 yerel seçimlerinde ondan sonra gelen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve arkasından gelen iki genel seçimde milletimiz bize bu yapı ile mücadele edin mesajını verdi. Bu yapı ile mücadele bizim tarihi görevimizdir.

MÜCADELEDEKİ HAKLILIĞIMIZI VATANDAŞ GÖRÜYOR
Paralel yapıyla mücadele konusunda Isparta olarak da gerekli hassasiyeti taşıdıklarını kaydeden Zabun, " Bunları kamuoyu önünde çok fazla tartışmıyoruz. Bu konuları kamuoyu önünde çok fazla tartıştığınız zaman maniple edilir hale gelir. Bu konularda spesifik olarak şahıslar üzerinden örnek verilmesi doğru değildir. Fakat vatandaşlarımız her şeyi takip ediyor ve görüyorlar. Dolayısı ile bu gözlemlerde bu sürecin nasıl yürütüldüğünü de anlayacaklardır. Bir takım makamlarla ilgili bizim mücadelemizi tüm arkadaşlarımız görüyor. Bugün gelinen nokta ile ilgili de ne kadar haklı olduğumuzda ortaya çıkmış durumda.

KILIKTAN KILIĞA GİRİYORLAR
Aslında biz bu yapının karakterini biliyoruz. Özellikle ihanet boyutunda olan bu yapı içindeki aktörlerin nasıl kılıktan kılığa girdiklerini görüyoruz. Bu yapının artık bu ülkede barınabilmesi mümkün değildir" diyerek sözlerini noktaladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum