İYİ Parti İlçe Kongrelerinde Neler Yaşandı? Kimler Katıldı?

İYİ Parti İlçe Kongrelerinde Neler Yaşandı? Kimler Katıldı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2018 13:58
İYİ Parti İlçe Kongrelerinde Neler Yaşandı? Kimler Katıldı?

İYİ Parti, olası erken seçim ihtimaline karışlık seçimlere girebilmek için kongre takvimini öne aldı. Isparta teşkilatının kongre süreci de başladı. Atabey'de başlayan ilçe kongreleri, 9 ilçede devam etti.

İyi Parti'de ilk kongre Atabey ilçesinde yapıldı. İlçe binasında yapılan kongreye eski Isparta Milletvekili Parti kurucusu Nevzat Korkmaz, İl Başkanı Mustafa Şimşek, Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam katıldı. Tek listenin yer aldığı kongrede Ata Kalaycı Atabey İlçe Başkanlığına seçildi.

BU HAREKET KADINLAR HAREKETİDİR
Atabey kongresinde söz alan Nevzat Korkmaz, Türkiye’ye bugün olağanüstü bir halin olağan bir halmiş gibi kabul ettirilmeye çalışıldığı belirterek, insan hak ve hürriyetlerinin iki dalın arasına sıkıştırıldığını söyledi. Korkmaz, “Esnafımızın değimi ile ekonomide yaprak kıpırdamamaktadır. Dış politikada ise Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri böyle kuşatılmamıştır. Milli birlik ve beraberlik hususunda ise yine ciddi sıkıntılar mevcuttur toplumumuz adeta kutuplaşmış durumdadır. Her alanda istismarcılar tarafından kuşatılmış durumdayız. Gelecek nesillere bırakacak pek fazla değerimizin kalmadığını görerek bu misyona talip olduk. Kadınlarımız olmadan hareketimizin başarıya ulaşamayacağı anlaşılmıştır. Sayın Genel Başkanımız tarafından bir çağrı yapıldı, yapılan çağrıya kadınlarımız riayet etti. Bu yüzden bu hareket aynı zamanda kadın hareketidir. Bu hareket toprak paydası, milli birlik ve beraberliği, cumhuriyetimizin temel değerleri ve Atatürk olan tüm herkese açık olan onları kucaklayacak olan bir harekettir. Bu hareket bir MHP kuruluşu ve ya ülkücülüğün yeniden tanımlanması hareketi değildir. Bu hareket ülkücülüğü ve milliyetçiliği de içinde barındıracak şekilde vatan ve millet sevdalılarının hareketidir. Bu hareket aynı zaman da bir kardeşlik hareketi. Büyük bir sorumluluğumuz var. Adeta birinden lif lif ayrılmış bu toplumu yeniden bir araya getirmek kardeşçe yardımlaşma ve dayanışmayı temin etmek gibi bir görevimiz var. Bizim az hata yaparak çünkü çok hata yapma şansımız yok gözümüz kulağımız Sayın Genel Başkanımızda ve Genel Merkezimizde olacak şekilde bir duruş sergilememiz gerekmekte. Bu harekete girmiş arkadaşlarımız başta genel başkanımız olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşatılmış ve yaşatılmaya da devam ediyor.Millette hizmet etmek ve şer odaklarına karşı bu milleti savunmak gibi önemli bir görevimiz var" diye konuştu.



SALON ALMAYINCA KONGRE SOKAKTA YAPILDI
Keçiborlu'da düzenlenen kongrede Rüstem Burunkaya ilçe başkanı seçilirken, Uluborlu'da düzenlenen kongrede salon partilileri almayınca kongre parti binası önündeki sokakta yapıldı. Buradaki kongreye Milletvekili Nuri Okutan da katıldı. Buradaki kongrede Nail Şalgam Uluborlu İlçe başkanı görevine seçildi.

BASKILARA RAĞMEN TEŞKİLATLARIMIZI OLUŞTURDUK
İyi Parti'nin Senirkent kongresi de parti binasında yapıldı. İbrahim Topcu'nun ilçe başkanı seçildiği kongrede partililere seslenen İl Başkanı Mustafa Şimşek, " Hepinizin bildiği gibi uzun bir demokrasi mücadelesi verdik. Tüm yollarımızın tıkanması sonucunda Genel Başkanımız Meral Akşener, Türkiye genelinde arkadaşlarımızı gruplar halinde toplantılara çağırdı. Neticesinde parti kurulması kararı alındı. Mevcut iktidar ve iktidar yandaşları tarafından 'Kuramazsınız' dediler. Baskı altına alındık. Ama yürekli bir kadın olan Meral Hanım 'Ben parti kurarım' dedi ve kurdu. İl ve ilçelerde tüm arkadaşlarımızın üzerinde kurumlardan çeşitli kesimlerden üye yapılmaması yönetimlerin oluşmaması yönünde baskılar gördük. Ama yürekli, cesur insanlar ben varım deyip il ve ilçe teşkilatlarını oluşturduk. Bugün de burada cesur insanlar bir araya geldi. Salonlara sığmaz durumda şu anda. Senirkent'te kongre yapıyoruz. 16yıllık AKP iktidarı döneminde adalet yok oldu. dış politikada sürünüyoruz. Bunlara dur diyebilecek bir parti ortaya çıktı. İlk seçimlerde belediye akabinde de Cumhurbaşkanı olarak Meral Akşener’i seçtikten sonra yeniden adaleti, getirmek ve dış politika ve içeride ülkemizi en iyi yere taşımak için buradayız. İnşallah İYİ olacak" dedi.

BU TABLOYA DUR DEMEK GEREKİYOR
İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan da daha hayır kampanyaları yürütürken gittikleri yerlerde güvenlik güçlerini karşılarına çıktığını, tutukları salonlara alınmadıklarını, otellerin etrafının çevrilerek içeri alınmadıklarını, ses cihazlarının kesildiğini ama her şeye rağmen oralarda da beklentilerin üzerinde salonların dolup taştığını söyledi. Sadece il teşkilatının kendi içindeki çalışmasıyla, büyük baskı uygulanmasına rağmen beklentilerin üzerinde katılım gördüklerini aktaran Okutan, "Adaletsizliğe dur demeye dayalı birbirini gönülden seven, birbirine bağlı bir kitle olduğunu görüyoruz. Bu daha başlangıç. İYİ Parti'de Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi bir iklim var. İktidarın kendisi de 'Beka sorunu ile karşı karşıyayız' diyor. Beka sorunu varsa işler kötüye gidiyor demektir. Biz de zaten bunun farkındayız. Şimdi herkes siyasi beklentilerini, menfaatlerini bir kenara bırakıp el ele tutuşup bu kötü gidişe dur demek zorundayız. 15 yıl bir ülke yönetimi sonunda, bizim ayarımızda olup gelişmesini ikiye katlamış ülkeler var. Yani iyi yönetilseydi Türkiye. Biz yönetime geldiğimizde Türkiye'yi 10 yılda ikiye katlayacağız. Bu tabloya bir dur demek gerekiyor. Bu hareket bir cesurlar hareketidir. Kötü gidişe dur demek isteyenlerin hareketidir. Türkiye'de bu kötü gidişe dur diyecek yerlerden biri de Senirkent. Burada karşı duruş olacağından ve sandıkların patlayacağından hiç şüphemiz yok" diye konuştu.



MÜTHİŞ BİR KORKU İKLİMİ VAR
Kuruluş aşamasında olduklarını ve baskı gördüklerini belirten Okutan, "AKP kurulduğunda o dönemki demokratik şartlar bugünkünden daha iyi durumdaydı. Şimdi AKP'lilerin de olduğu bir çok insan bize gönül vermek istiyor. Bizimle konuşurken bizimle olduklarını ifade ediyorlar. Ama bir türlü gelip, partimize üye olmaktan çekiniyor. Çünkü müthiş bir korku iklim var. Kim garanti verebilir. Tayyip Erdoğan'dan başka kimsenin garantisi yok. Bugün Başbakan iki cümle etsin yarın hain olur. AK Parti zihniyetine kim katılmıyorsa,onun hainlikle karşı karşıya kalması mümkün. Biz yeni bir partiyiz. Biz bu kongreleri haftada bir yer de yapmak isterdik. Ama peş peşe yapıyoruz. Çünkü baskın bir seçimle karşı karşıya kalabiliriz. Hukuki olarak aşılması gereken noktaları tamamlamak istiyoruz. Bunun için hızlı bir parti kuruluşu yaptık. Bazı arkadaşlarımız henüz daha başka partilerde ilişkileri var o bağları koparamadılar. Ya da bir takım işleri var onları bitirmek istiyorlar. Evet eksiklikler olabilir, ama gönül kırgınlığı olmasın. Biz Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Bunun bir kaç metodu var. Meclis'te grubu olan partiler Cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek. Doğrusu o. Yasa daha çıkmadı. Biz Genel Başkanımızı 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlayacağız. Bunun zorluklarını biliyoruz. Buna rağmen böyle bir metodu seçeceğiz. Bizim Cumhurbaşkanıyla ilgili bildiğimiz şey, halkın, devletin başkanı herkese eşit davranır. Siyasi geçmişi olabilir. Buna diyeceğimiz bir şey yok. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız olduğunda biz herkese eşit davranacağız. Milletin beka sorunu varsa böyle bir dönemde Cumhurbaşkanına daha çok görev düşer tüm katmanları koordine eder bir araya getirir. Buna milli birlik beraberlik diyoruz. Biz göreve gelince memlekette adalet sağlanacak. Kim haklı kim haksız ortaya çıkacak. Bizim de işimize gelmesi bile kanunun kestiği parmak acımayacak.Hukuk işleyecek.Hukuk devleti esas olacak. Liyakat esasına göre atamalar yapılacak. Demokrasi kanalları açılarak milletin isteklerini ve eğilimlerini Meclise yansıtma sağlanacak.Biz vatan millet kaygısıyla yola çıktık. Bu halka büyüyor. Bu hareketi tabana yayıp milletin partisi haline getirdiğimizde biz gerçekten devletin başının nasıl olacağını göstereceğiz. Bizim anlayışımızda camilere, kışlaya, okullara siyaset sokulmaz. Ama bugün Afrin operasyonu dahi iç mesele olarak kullanılıyor. Daha dün dış politikamızı Barzani, iç politikamızı Apo belirliyordu. Şimdi bunu çevirdi. Komşu ülkelerimizde olan ilişkilerimizi de alt üst ettiği dengeleri şimdi devlet ordusuyla düzeltmeye çalışırken, bunu da kendi siyasetinde kullanmaya çalışıyor. Biz tüm bu anlayışa dur diyeceğiz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti'de geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ilçe kongrelerinde ise Eğirdir'de Özgür Tandoğan, Şarkikaraağaç'ta Cemil Çelik, Gelendost'ta Mehmet Över ve Yalvaç'ta İlhan Yüksel seçildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum