İYİ Parti’ye 10 Başvuru

İYİ Parti’ye 10 Başvuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2018 16:34
İYİ Parti’ye 10 Başvuru

24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için İYİ Parti’den 5’i kadın olmak üzere toplam 10 kişi aday adayı oldu. İYİ Parti’den Isparta Milletvekili aday adayı olmak için başvurular tamamlandı.

İŞTE İYİ PARTİNİN
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI
Buna göre, verilen başvuru süresi içerisinde partiye Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler şöyle; Mustafa Şimşek, Dr. Levent Başyiğit, Nevzat Korkmaz, Nermin Marulcu, Ramazan Kabalak, Ayşe Yıldırım, Sami Altınkaya, Aylin Cesur, Sebahat Özmen, Saniye Yalvaç.

KURUCU İL BAŞKANI
ADAY ADAYI OLDU
Aday adaylardan biri olan Mustafa Şimşek, partinin Isparta’da kurucu İl Başkanı konumundaydı. Ancak görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu. Bilindiği gibi Şimşek, geçmiş yıllarda da MHP’de de il başkanlığı yapmış ve daha sonra Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti’ye geçmişti.

BAŞYİĞİT İYİ PARTİ’DEN
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU
İyi Parti’de dikkat çeken bir diğer aday adayı ise Opr. Dr. Levent Başyiğit oldu. Başyiğit de uzun yıllar MHP’de siyaset yaptıktan sonra İyi Parti’ye geçti. Başyiğit aynı zamanda Türk Ocakları Isparta Şubesi Başkanı. Bir önceki dönem MHP Isparta Milletvekili olan Nevzat Korkmaz da İyi Parti’den aday adayı olanlardan. Geçmişte MHP’nin il yönetiminde yıllardır görev almış olan Ramazan Kabalak da, şimdi İyi Parti’den Milletvekili aday adayı olan isimlerden. Gazeteci - Televizyon programcısı Sami Altınkaya da İYİ Parti'den Isparta Milletvekili aday adayları arasında yer alıyor.
İyi Parti’de dikkat çeken bir başka isim ise, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Doktoru Aylin Cesur. Ancak, Cesur’un aday gösterilmesi halinde Isparta’dan mı, Ankara’dan mı yoksa Eskişehir’den mi aday gösterileceği ise henüz belli değil. Parti’nin en genç aday adayı ise Saniye Yalvaç oldu. Aslen Yalvaç’lı olan Saniye Yalvaç 23 yaşında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.