İzmir'de Uçak Düştü!

Bugün öğle saatlerinde eğitim uçuşu için havalanan T-37 tipi askeri eğitim uçağı, Güzelbahçe İlçesi'nde denize düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2011 19:16
İzmir'de Uçak Düştü!

İzmir'de Güzelbahçe açıklarında düşen askeri T-37 tipi jet eğitim uçağının son anda denize doğru döndüğü ortaya çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan T-37 tipi jet eğitim uçağı, İzmir Körfezi'ni katettikten sonra muhtemel teknik bir arıza nedeniyle kalkış yaptığı Çiğli'ye dönmeye karar verdi. Bu sırada uçak Güzelbahçe üzerinde hızla irtifa kaybetmeye başladı. Pilotlar olası bir facianın önlenmesi için uçağı son anda denize doğru yönlendirdi. T-37 tipi eğiim uçağı, sahilden 30 metre açığa denize vurdu. Bu sırada son ana kadar uçağı yönlendirmeye çalışan pilotlar fırlatma koltuğunu kullanamadı. Bölgeye hemen arama kurtarma helikopteri sevk edilirken, Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik de uçağın düştüğü alana geldi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağında bulunan Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in enkaz içerisindeki cesetlerine ulaşıldığını bildirdi.

En son 5 Mart 2007 tarihinde aynı tip uçak Manisa'da düşmüş, olayda Teğmen Barış Çakır şehit olmuştu.

Jet motorlu, Amerikan Cessna şirketinin imalatı T-37'ler, Türk Hava Kuvvetleri'nde jet başlangıç uçuş eğitiminde kullanılıyor. Çiğli'deki 122. Filo'da görev yapan uçaklar, Güney Koreli KAI şirketinin imalatı pervaneli KT-1'lerle değiştiriliyor. Bu uçakların üretimi Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tesislerinde gerçekleştiriliyor.

T-37 ile temel jet eğitimini 122'nci Filo'da bitiren pilot adayı teğmenler, daha sonra T-38 uçakları ile uçuş eğitimlerini tamamlayarak pilot brövesi almaya hak kazanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum